Dobrić: Imamo odličan spoj mladosti i iskustva

U intervjuu za KKCZ TV, prvotimac Crvene zvezde mts Ognjen Dobrić govorio je o novoj sezoni i ambicijama kluba. Potencirao je značaj iskusnijih saigrača za Zvezdin mladi tim i dobar rad pod nadzorom trenera Dušana Alimpijevića i njegovih pomoćnika.

Košarkaši Crvene zvezde mts uspešno su započeli novu sezonu. Novi tim crveno-belih upisao je dve pobede na početku ABA lige i ”štiklirao” prve dve prepreke u sezoni. Pred Zvezdom je i prvo gostovanje i to u Ljubljani gde ih dočekuje ekipa Olimpije.
Jedan od starosedelaca u ekipi je Ognjen Dobrić. Mladi bek Crvene zvezde doživeo je punu afirmaciju u protekloj sezoni kada je bio i MVP finala domaćeg prvenstva. Dobrić je pravi produkt Zvezdine škole. Počeo je u mlađim kategorijama crveno-belih sa kojima je beležio velike uspehe i učestvovao na Fajnal Ejtu Evrolige, a potom preko razvojnog tima FMP-a došao do prvog tima Crvene zvezde i ispunio dečački san.
Sada ima novu ulogu. Da mladim saigračima prenese stečeno evroligaško iskustvo i da pod nadzorom trenera Dušana Alimpijevića i njegovih pomoćnika napravi dodatan iskorak. Kako i sam ističe, mnogo uči od iskusnijih saigrača – Milka Bjelice, Pere Antića, Marka Kešelja, Tejlora Ročestija i Džejmsa Feldina. Intervju sa Ognjenom Dobrićem možete pogledati na zavaničnom youtube kanalu KK Crvena zvezda mts: