Zaposleni u Crvenoj zvezdi na detaljnim pregledima

U prostorjima opšte bolnice ’’Bel Medic’’ svi zaposleni u KK Crvena zvezda mts obavili su detaljne zdravstvene preglede i dobili program treninga i ishrane.

U prostorjima opšte bolnice Bel Medic svi zaposleni u KK Crvena zvezda mts obavili su detaljne zdravstvene preglede i dobili program treninga i ishrane. Prenosimo vest sa sajta www.belmedic.rs/vest/zaposleni-u-crvenoj-zvezdi-na-detaljnim-pregledima-u-bel-medicu u celosti:
U prethodnih nekoliko dana u Bel Medicu je organizovan sistematski pregled za zaposlene u Košarkaškom klubu Crvena zvezda. U vreme kada se brzo živi, a ljudima sopstveno zdravlje nije na prvom mestu, naša obaveza je da podsetimo na značaj redovnih pregleda. Sistematski pregledi su najbolji način da se kontroliše zdravstveno stanje pa su u skladu sa tim zaposleni u KK Crvena zvezda odvojili vreme i obavili sistematske preglede u prostorjima klupskog partnera Bel Medic.
Klub je na taj način pokazao da brine o zaposlenima, a pogotovo imajući u vidu mnogo stresa koji donosi život jednog kluba. Dinamika posla je takva da praktično vremena za odmor nema, izuzimajući period između sezona. Kako su izazovi igrača i stručnog štaba na terenu sve veći, tako je i obim posla menadžmenta kluba, koji stoji iza njih isto tako povećan. Postoje ljudi iz senke koji daju nemerljiv doprinos da bi sve kategorije Crvene zvezde imale adekvatne uslove za rad, a rezultat se na kraju ogleda na terenu. Heroji su igrači, treneri.. ali sada ćemo iskoristiti priliku da pomenemo diskretne heroje KK Crvena zvezda.
Dr Slobodan Marković, lekar Bel Medica navodi da mu je drago da klub vodi računa i o svojim zaposlenima.
„Obično su igrači na prvom mestu, a zaboravi se na sve one ljude koji rade da bi ti igrači bili ono što jesu i postizali rezultate koji se od njih očekuju. Drago nam je da klub ima svest i vodi računa o zaposlenima. To je pozitivan primer svima, svakom kolektivu. Mi takve stvari pozdravljamo i s toga smo se potrudili da zaposleni u Crvenoj zvezdi imaju najnaprednije i detaljne preglede. Naravno, tu se neće završiti naša saradnja. Bel Medic nastavlja da vodi računa o njima”, istakao je Marković.
„Godinama sam u Crvenoj zvezdi pa valjda i ne bih bio toliko da mi ovde nije zaista toliko lepo. Mi smo velika porodica, zajedno se radujemo i zajedno tugujemo, a kako je pokazao i ovaj sistematski pregled, vodimo i računa jedni o drugima. U godinama sam kada malo češće razmišljam o svom zdravlju i hvala lekarima iz Bel Medica za fantastičnu negu i savete kojih ću se, obećavam, pridržavati”, rekao je Vidoje, koji ima najduži radni staž u Klubu.
„Zaista odlična inicijativa Crvene zvezde i Bel Medica i hvala na tome što su me naveli da razmišljam o svom zdravstvenom stanju. Iskreno, uvek se nađe razlog da se zbog obaveza odlaže pregled, ne sećam se kada sam obavila kompletan sistematski pregled, ali sigurno da će se to ubuduće promeniti”, rekla je Gordana, iz sektora finansija.
„Možda mi je ovo prvi pregled od onih obaveznih u srednjoj školi. Malo sam zaboravio kako to izgleda, a i vratio sam se u mladalačke dane. Direktor je „insistirao”  i bio uporan da svi dođemo danas, nije mi baš bilo pravo, ali sada moram da mu se zahvalim. Već sam zakazao sledeću kontrolu, znate stresno je, ali uvek lepo biti deo Crvene zvezde”, rekao je Danijel.
Veliki broj utakmica koje Crvena zvezda odigra u jednoj sezoni zahteva velike pripreme, ali i te utakmice oko kojih se sve vrti, nisu ceo život jednog sportskog kolektiva koji se takmiči na najvišem nivou. Ne treba zaboraviti da je Crvena zvezda visoko kotirana i u radu sa mlađim kategorijama, gde je šampion u svim uzrastima, a igrači iz omladinskog pogona ciljaju najviše domete i kroz prvi tim. To je samo jedan od faktora, a koliko je rad u Crvenoj zvezdi težak govorio je Igor, PR menadžer Kluba:
„Koliko je teško je relativna stvar jer je rad u Crvenoj zvezdi kombinacija zadovoljstva i velikog izazova. Rad u sportu je jedan od najdinamičnijih poslova. Stres je uvek prisutan, a da li to utiče na zdravlje? Pa zato smo danas došli u prostorjije našeg partnera Bel Medica da nam oni kažu”, istakao je Igor.

Uz detaljne rezultate lekari Bel Medica pripremili su i detaljan plan aktivnosti i ishrane za svakog zaposlenog pojedinačno. Kao odgovor dobili su obećanje da će se precizno držati datog programa. Zdravlje je na prvom mestu i preduslov da, baš kao i igrači na terenu, zaposleni mogu da nastave da rade sa jednakim entuzijazmom i predanošću Crvenoj zvezdi.

„Naše partnerstvo sa opštom bolnicom Bel Medic je na najvišem mogućem nivou. Njihov doprions u svakodnevnom funkcionisanju kluba je veliki. Uvek su tu za nas, za stručni štab, za igrače… Organizovani sistematski pregled za sve zaposlene dovoljno govori o brizi kluba za njegov radni kolektiv, a isto tako i o našoj saradnji sa Bel Medic-om. Na nama je sada da se svi pridržavamo programa koje smo dobili od doktora i da čuvamo zdravlje, jer su svi članovi kluba podjednako važni za sistem Crvene zvezde, od igrača i trenera do svih članova menadžmenta i zaposlenih u Klubu”, istakao je direktor kluba Filip Sunturlić.