Zvezdin toranj u narednim sezonama – Ognjen Kuzmić!

Reprezentativac Srbije i nekadašnji centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić vraća se među crveno-bele. Kuzmić je u sredu potpisao dvogodišnji ugovor!

Centar reprezentacije Srbije i nekadašnji igrač Crvene zvezde Ognjen Kuzmić, vratio se među crveno-bele sa kojima je u sredu potpisao dvogodišnji ugovor!!!
Kuzmić, rodom iz Doboja visok je 214 centimetara i težak 116 kilograma, a prethodne  dve sezone proveo je u Realu iz Madrida.
Najbolju godinu u evropskoj košarci Kuzmić je odigrao upravo u dresu Crvene zvezde u sezoni 2016-2017 kada je fantastičnim igrama, poenima, skokovima i blokadama stekao epitet jednog od najboljih centara Evrolige, i dobijao i nagrade za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. U toj sezoni bio je integralni deo tima koji je osvojio „triplu krunu”.
Pre toga nastupao je i za ekipe Panatinaikosa, Golden Stejt Voriorsa, Unikahe…
Poznat kao izvanredan defanzivac, veliki borac, odličan skakač i igrač kome je crveno-bela boja u srcu, Ognjen Kuzmić donosi neophodnu čvrstinu, kvalitet i iskustvo Crvenoj zvezdi pod košem u sezoni koja donosi veliki broj utakmica i izazova u Evroligi, ABA ligi i domaćim takmičenjima.
Ognjen Kuzmić je bio učesnik EP 2015 i 2017.godine u dresu reprezentacije Srbije za koju nastupa od 2014.godine.
Nakon obnavljanja ugovora sa Beronom, Čovićem, Lazićem, Fajeom, Simanićem, Perperogluom, i potpisa jednogodišnjeg ugovora sa Derikom Braunom, Crvena zvezda je angažovanjem Ognjena Kuzmića obavila još jedan veliki posao u ovom prelaznom roku, koji za klub još nije završen.
O daljim koracima i narednim akvizicijama Crvene zvezde u prelaznom roku, javnost će biti blagovremeno obaveštavana.
Ognjene dobro došao kući!