Crveno-beli pali posle produžetka u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Makabija nakon produžetka  84:69 (67:67) u utakmici 3.kola Evrolige. (24:13,15:17,16:17,12:20;17:2)

U prepunoj dvorani „Menora Mivtačim“ najefikasniji kod crveno-belih koji su doživeli drugi poraz u takmičenju, bio je sjajni Stratos Perperoglu koji je meč završio sa 20 poena. Crveno-beli su u dramatičnoj završnici uhvatili rezultatski priključak, imali i veliku priliku da dođu do pobede, ali je trojku promašio Bili Beron.

Sam početak meča umnogome je odredio veliki deo daljeg toka utakmice za crveno-bele( do 35.minuta)  u čijim redovima je na početku utakmice bilo malo raspoloženih pojedinaca.  Domaćin je nošen bučnom i svečarskom atmosferom (u kojoj je kasnio početak utakmice zbog proslave rođendana vodećeg čoveka Makabija Šimona Mizrahija)  u Tel Avivu poveo sa 17:2. Uspeli su da se konsoliduju koliko toliko košarkaši Crvene zvezde do poluvremena bez obzira na činjenicu da je tu bilo promašenih zicera, čak 11 izgubljenih lopti i puno problema sa ličnim greškama. Ipak zahvaljujući Perperogluu, crveno-beli su otišli na veliki odmor sa zaostatkom od -9 (30:39).

Sredinom treće deonice i dalje nošeni odličnom igrom iskusnog grčkog igrača, crveno-beli su prišli i na 41:47, ali je veliki hendikep u nastavku bila činjenica da je Mo Faje zaradio petu ličnu grešku.

Početkom poslednje deonice, koju je domaćin otvorio serijom 6-0, uzvratila je Crvena zvezda i ponovo prišla u 34.minutu na 55:63. U poslednjoj deonici u napadu je Davidovac ubacio nekoliko poena, a onda se probudio  Ognjen Dobrić i trojkom i dve dvojke uveo meč u napetu i dramatičnu završnicu. Ekspresno su crveno-beli od minusa od 8 poena stigli do 66:67 u 39.minutu! Majkl Odžo je realizovao jedno slobodno bacanje i stiglo se do izjednačenja!

Promašivali su za tri poena Dženkins i Nejt Volters, u poslednjih 30 sekundi Crvena zvezda je ušla sa loptom u posedu, promašio je i Beron za tri poena, a svojim promašajem takođe za tri poena Zusman je uveo ovu utakmicu u produžetak!!!

U produžetku se probudio Skoti Vilbekin koji je ubacio trojku, pa dva slobodna bacanja i Makabi je poveo 72:67, ta serija odredila je ishod utakmice, posle poentiranja Hantera i Voltersa bilo je velikih 76:69 (dva ubačena slobodna bacanja Berona), crveno-belima je ponestalo snage za još jedan priključak, čime su bodovi ostali u Tel Avivu.

I pored poraza crveno-beli su pokazali na vrućem terenu da imaju karakter i način da se vrate u utakmicu u kojoj je nedostajalo malo sreće da dođu do velikog brejka.

KK Crvena zvezda mts: D.Braun, Čović 6, L Braun, Perperoglu 18, Davidovac 7, Lazić 2, Faje 7, Beron 8, Dobrić 10, Gist 2, Dženkins , Odžo 3.

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde mts dočekuje Barselonu u četvrtak 24.10. u dvorani 2Aleksandar Nikolić“.

Pre toga crveno-beli putuju u Novo Mesto gde ih u nedelju očekuje meč 3.kola ABA lige sa Krkom (18 časova).