Crvena zvezda se vratila na pobednički kolosek. Savladana Mega – 88:70.

KK Crvene zvezde mts upisali su drugi trijumf u novoj sezoni ABA lige. Savladana je ekipa Mega Bemaksa u 4. kolu ABA Lige rezultatom – Crveno-beli su u utakmicu ušli sa pritiskom lošijih rezultata, ali i sa velikom energijom i pokazali snažan karakter.

Iako su izabranici Andrije Gavrilovića kontrolisali su ritam od početka utakmice, ali su se prelomni momenti odigrali u trećoj deonici. Naime, u tim trenucima Crvena zvezda je briljiral i za deset minuta upisala čak 30 poena. Po završetku deonice crveno-beli su imali, ispostaviće se, nedostižnih 19 poena razlike – 74:57.

Mladi tim Mega Bemaksa probao je da ugrozi ubedljivo vođstvo, ali to nije bilo moguće. Crvena zvezda je zadržala ozbiljan pristup i visok nivo energije i mirno privela meč kraju. Na kraju i slavila ubedljivo 88:70.

U redovima crveno-belih čak petorica su bili dvocifreni. Prednjačio je Davidovac sa 17 poena, a dabl-dabl učinak je imao Džejms Gist koji je upisao 14 koševa uz deset uhvaćenih lopti. Čak tri igrača postigla su po 11 poena, a to su bili Bili Beron, Lorenzo Braun i i Stratos Perperoglu.

Crveno-beli su veoma dobro započeli meč. Agresivno u odbrani, a u napadu vrlo precizno jer su prvi poeni stigli od Lorenza Brauna i Boriše Simanića koji su pogodili trojke – 6:0.

Međutim, mladi sastav Mega Bemaksa se nije predavao. Uz pomoć agresivnosti u odbrani i pogođenih šuteva iz ne uvek lakih pozicija, vratili su se u potpunosti u egal. Tako je bilo do finiša prve deonice kada su Gist, Perperoglu i Odžo kreirali seriju za novih plus 6 – 22:16.

Macura je uz zvuk sirene pogodio trojku, a prvi poeni u drugoj deonici bili su delo Nenada Miljenovića pa je na semaforu ponovo bio egal rezultat – 22:22.

Novu mini seriju kreirala je dobra odbrana crveno-belih, ali i Perperoglu i Davidovac koji su vezali sedam poena – 29:23. Izabranici Andrije Gavrilovića bili su u dobrom ritmu. Ubrzali su igru zahvlajujući dobroj odbrani i takav ritam im je prijao. Veliki doprinos u tim trenucima dao je i Ognjen Kuzmić odličnom igrom u odbrani, ali i sa četiri vezana poena – 40:32.

Crveno-beli su zadržali prednost, ali je ona na poluvremenu bila ipak nešto manja – 44:40.

Drugo poluvreme povratilo je energiju u redovima Crvene zvezde kakva je viđena na početku meča. Gist i Davidovac su vezali ukupno sedam poena i crveno-beli su došli do dvocifrenog vođstva – 51:40. Seriju je na kratko prekinuo Miljenović, ali je Davidovac pogodio treću trojku na utakmici odmah zatim.

Uz raspoložene Gista i Davidovca u napadu su se priključili i Perperoglu i Braun. Crveno-beli su sada napadali iz svih oružja i činilo se da Mega polako gubi korak za izabranicima Andrije Gavrilovića.

Išla je prednost Crvene zvezde i do plus 17 kada je Davidovac poentirao uz faul – 63:46.

Pre ulaska u poslednju deonicu izabranici trenera Gavrilovića imali su 19 poena prednosti i činilo se da je svako pitanje pobednika rešeno – 74:57.

Mega je na početku probala da zapreti i čak prišla na deset poena zaostatka, ali crveno-beli su zadržali visok nivo agresivnosti u odbrani i nastavili da nižu kontranapade koji su odbranili nalet gostiju.

Na kraju, nije izostala ni ubedljiva pobeda pred put u Istanbul.

Crvena zvezda mts – Mega Bemaks 88:70 (22:19, 22:21, 30:15, 14:15)

Crvena zvezda mts: Kuzmić 7 (5sk), Čović, L.Braun 11 (5sk, 4as), Perperoglu 11 (5sk), Davidovac 17, Lazić, Beron 11, Dobrić 5, Gist 14 (10sk), Dženkins, Simanić 3, Odžo 9.