Crveno-beli otputovali u Istanbul

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u ponedeljak u Istanbul gde ih već u utorak očekuje duel sa Anadolu EFES-om u okviru 5.kola Evrlige.

Prvi „dupli program“ donosi crveno-belima napornu nedelju u kojoj ih pored duela sa prošlosezonskim finalistom Evrolige, očekuje i utakmica sa Hikijem, ali i put u Zagreb na utakmicu ABA lige sa Cibonom.

Nakon ubedljive pobede nad ekipom Mege, vremena za pripremu naredne utakmice nema puno, ali prema rečima trenera Andrije Gavrilovića crveno-beli će izaći na parket dvorane „Sinan Erdem dom“ sa ciljem da odigraju dobru utakmicu:

„Pobeda nad ekipom Mege nam je dala prostora da „dišemo“ ali sa druge strane kalendar je nemilosrdan i čeka nas prva nedelje u kojoj imamo „dupli program“. Protivnik u utorak nam je prošlosezonski finalista Evrolige odlična ekipa EFES-a. Već u ponedeljak rano ujutru putujemo za Istanbul, svesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo u nedelju uradili, trebalo bi da ne napravimo korak unazad”, rekao je trener crveno-belih.

U tim se nakon kraćeg odsustva uz dozvolu kluba zbog rođenja prvog deteta vratio Bili Beron, koji očekuje da Crvena zvezda napravi iskorak u utorak:

Stigli smo do važne pobede u ABA ligi, koja nam znači, jer treba krenuti od  pozitivnog. Vidite da se mnogi evroligaški timovi muče u svojim prvenstvima, ali ovo je tek početak duge, duge sezone, i treba da učimo iz prethodnog perioda. Dobra stvar je da nas očekuje toliko utakmica, bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala. Ovo je početak teške nedelje, prvo EFES, pa onda Himki. Turski tim ima dubinu,svoj kvalitet kao uostalom i svaka ekipa u Evroligi. EFES – izvanredni bekovi, izvanredni visoki igrači. Moraćemo kao tim i celina da odigramo dobru utakmicu. Sve kreće od odbrane, tu moramo da odigramo čvrsto i agresivno, da budemo strpljivi jer se utakmica igra 40 minuta a napad će doći uz to” rekao je Bili Beron

Utakmica EFES – Crvena zvezda mts igra se u utorak od 18.30 časova u dvorani “Sinan Erdem dom”, crveno-beli se odmah nakon utakmice vraćaju za Beograd, i počinje pripremu utakmice sa Himkijem u dvorani “Aleksandar Nikolić” koja je na programu u četvrtak od 19 sati.