Pobeda Crvene zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Cibonu u Zagrebu rezultatom 86:72 (18:18, 25:17, 21:17, 18:16) i tako došli do trećeg trijmfa u regionalnom takmičenju nakon 5 odigranih kola.

Najefikasniji kod crveno-belih u utakmici koja je odigrana u dvorani „Dražen Petrović“ bili su Perperoglu sa 15 i Čović sa 14 poena.

Šampioni ABA lige odigrali su utakmicu u kojoj je bilo dosta uspona i padova, ali osim u prvih 13-14 minuta igre, vođstvo i pobeda nisu dolazili u pitanje, čak i na 4 minuta pre kraja kada je Cibona prišla na minus od samo tri poena.

Nakon dobrog starta i vođstva od 5-0, crveno-beli su dozvolili igračima Cibone da uzvrate serijom 7-0 i rezultatska klackalica viđena je praktično tokom cele prve i većim delom druge deonice. Crveno-beli su dobro šutirali, posebno za tri poena, a taj segment posebno je došao do izražaja u poslednjih nekoliko minuta kada je Čović ubacio tri trojke i rezultatski odlepio Crvenu zvezdu po prvi put u ovoj utakmici. Ta šuterska epizoda beka crveno-belih donela je prednost gostujućem timu od +8 (35-43).

U nastavku viđena je ista slika, a nakon trojki Fajea i Berona Crvena zvezda je došla po prvi put do dvocifrene prednosti, koju su crveno-beli održavali do kraja treće deonice, a na početku poslednje kada je Faje nakon zakucavanja doneo ogromnih +17 (56-73) činilo se da su bodovi osigurani.

Međutim, usledio je veliki pad u igri, domaćin je preko raspoloženog Bundovića, Rebeca i Kovača napravio veliku seriju 16-2, uz dosta loših rešenja i izgubljenih lopti domaćin je prišao na 72-75. Ipak, Crvena zvezda je odgovorila brzo preko Lorenza Brauna koji je ubacio trojku, pa dvojku, a kada je Perperoglu ubacio još dva penala, crveno-beli su osigurali mirnu završnicu i pobedu 86:72 na koju je taćku stavio Bili Beron još jednom trojkom.

KK Crvena zvezda mts: Kuzmić 9+4sk, Čović 14, L Braun 9, Perperoglu 15, Faje 9, Beron 13, Lazić, Gist 8, Dobrić, Dženkins 8, Simanić, Jovanović.

U narednom kolu u nedelju, Crvena zvezda dočekuje ekipu Igokee u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a pre toga sledi novi evroligaški spektakl, u četvrtak gost u Beogradu je madridski Real u Štark Areni.