Saopštenje KK Crvena zvezda mts

KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se KK Partizan NIS na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu 7.kola ABA lige jtd.

Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bi time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige.

Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički, i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi „ da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice“.

KK Crvena zvezda mts očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige.

Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, KK Crvena zvezda ne može da utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima.

KK Crvena zvezda mts