Crvena zvezda zasijala u Milanu!

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Armani u Milanu!

Crveno-beli su svih 40 minuta igrali sjajnu odbranu, ali je ona zaista bila fascinantna u drugom poluvremnu kada je domaćin postigao samo 27 poena. Sjajna odbrana, ali i veoma pametna rešenja u napadu tokom čitave utakmice, o čemu svedoči osam izgubljenih lopti celog tima.

U brilijantnoj timskoj pobedi briljirao je Lorenzo Braun koji je ponovo potvrdio da je u izvrsnoj formi. Meč je završio sa 21 poenom, od kojih se izdvajaju oni u završnici meča, a uz to imao i sedam asistencija i četiri skoka. Pratio ga je Bili Beron sa 17 koševa.

Od početka utakmice crveno-beli su bili veoma motivisani. Odlična igra u odbrani omogućila je crveno-belima da utakmicu uvedu u ritam koji je njima odgovarao. Ipak, individualni kvalitet domaćina držao je utakmicu u egalu. Nijedna ekipa nije mogla do osetnijeg vođstva, crveno-beli su na svom kontu imali plus četiri kada je raspoloženi Lorenzo Braun pogodio trojku – 13:17. Do kraja perioda Zvezda je zadržala vođstvo na svom kontu – 18:20.

Početkom drugog perioda crveno-beli su uvečali vođstvo preko Derika Brauna, ali je onda usledila serija Armanija 8:0 koju je zaokružio Nemanja Nedović trojkom. Uzvratio je Filip Čović, a dobra odbrana crveno-belih nije dozvolila da se serija domaćina nastavi. Domaćin je na dva minuta pre kraja druge deonice ponovo došao do ’’plus pet’’ – 36:31, ali je Bili Beron tada imao spreman odgovor.

Do kraja deonice ekipa iz Milana je sačuvala vođstvo, ali je ono bilo svega pola koša jer je Lorenzo Braun tik pred zvuk sirene položio – 40:39.

Periodi dobre odbrane iz prvog poluvremena prerasli su u odličnu odbranu u kontinuitetu. Armani se mučio da probije bedeme granitne odbrane izabranika Dragana Šakote. O tome najbolje svedoči podatak da je domaćin za ceo treći period postigao svega 10 poena, uključujući i trojku Majkla Rola u samoj završnici. U trećem kvartalu blistao je Lorenzo Braun i bio jedan od najzaslužnijih za seriju 12:2 koja je u završnici trećeg perioda donela i dvocifrenu prednost Zvezdi – 47:57. Pomenuti Rol smanjio je šutem za tri poena prednost i postavio na kraju treće deonice ’’minus sedam’’ na semafor – 50:57.

Fascinantna odbrana crveno-belih nastavila se i u poslednjem kvartalu. Ona je čuvala vođstvo koje ni u jednom trenutku nije padalo ispod pet poena. Odgovornost u napadu bila je u rukama Lorenza Brauna koji je uvek nalazio rešenje kada je bilo potrebno. Beron je pogađao važnu trojku, Gist pronašao poene iz elej-upa koji je kreirao sjajni Braun. Petorka Braun, Beron, Dženkins, Braun i Gist bila je granit koji nije mogao Armani da probije.

Na kraju velika pobeda. Druga na gostovanju u Evroligi nakon Kaunasa.

Crvena zvezda mts: Kuzmić 2, D. Braun 12 (4sk), Čović 2, L.Braun 21 (7as, 4sk), Davidovac 6 (44sk), Faje 6 (6sk), Beron 17, Dobrić 3, Gist 2 (6sk), Dženkins, Simanić, Odžo 6.