ABA – Poraz za veliku brigu u Zadru

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Zadru 78:76 u utakmici 11.kola ABA lige čime su doživeli i peti poraz u sezoni u regionalnom takmičenju.

U još jednoj utakmici koja je obilovala velikim padovima u igri, najefikasniji je bio Simanić sa 16 poena, a jedini dvocifreni uz njega bio je Davidovac sa 11 poena.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, crveno-beli su zaigrali nešto bolje u finipu druge četvrtine, i poveli 40:34, ali su dozvolili domaćinu da se serijom 9-0 koju je zatvorio Alen trojkom (najefikasniji na utakmici sa 22 poena) Zadar je poveo 43:40 i najavio dramatično drugo poluvreme.
U nastavku se ponovo igralo koš za koš, da bi u jednom trenutku domaćin poveo sa velikih 65:58, ali je Zvezda uspela serijom od 10-0 da se vrati u utakmicu, ne i na kraju da dođe do bodova,a poslednja šansa otišla je sa promašajem Fajea 5 sekundi pre kraja, čime je domaćin došao do pobede 78:76.

KK Crvena zvezda mts: Kuzmić 2, Braun 4, Čović 8, Davidovac 11, Lazić 4, Faje 3, Beron 7, Dobrić 9, Gist 7, Dženkins 3, Simanić 16, Oddžo 2.

Već u sredu ekipu Crvene zvezde očekuje teška utakmica u Evroligi protiv CSKA u Moskvi, pa duel sa Olimpijakosom u Beogradu, a narednog ponedeljka crveno-beli na startu drugog dela sezone u ABA ligi gostuju ekipi Primorske u Kopru.