Vreme da se “poravnaju računi”!

Košarkaši Crvene zvezde u sredu nakon velike pobede u Lionu, dočekuju ekipu Žalgirisa u utakmici 19.kola Evrolige. Meč se igra u “Štark Areni” od 19 časova.

Ovaj meč ima veliki značaj za oba tima, a crveno-beli po prvi put ove sezone u izuzetno zahtevnoj, teškoj i napornoj Evroligi imaju priliku da pređu u „plus“ i imaju veći broj pobeda od poraza.

Upravo meč sa Žalgirisom u Kaunasu označio je prekretnicu za crveno-bele koji su u Litvaniju takođe u duplom programu nakon poraza u Berlinu, otputovali sa skorom 2-7. Dva tima delila je samo jedna pobeda. Usledila je dramatična pobeda i sjajna reakcija tima koji je slavio 61:59. Danas,nepuna dva meseca kasnije Crvena zvezda je sa skorom 9-9 u borbi za visok plasman,dok je Žalgiris preptoslednji sa 5 pobeda i 13 poraza.

Međutim, ekipa Šarunasa Jasikevičijusa dobila je dva od poslednja tri meča, a duel u Madridu od Reala izgubila je praktično u poslednjih 5 minuta utakmice.

Uz sve to, crveno-beli pred ovaj 8.meč u istoriji dva kluba u Evroligi, imaju negativan skor kod kuće, 1-2, i tu jednu pobedu zabeležili su u sezoni 2017-2018 kada su slavili 77:65 u kojoj su iskočili Ročesti sa 16 i Davidovac sa 13 poena u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pamtiće se i čuvena utakmica koja je otvorila ovo rivalstvo koja je odigrana još 5.februara 2015 godine kada su crveno-beli pred skoro 19 hiljada gledalaca u Kombank Areni poraženi 68:70 (Markus Vilijams imao šut za pobedu) u kojoj je cela ekipa Crvene zvezde šutirala za tri poena 19-0 ali se kroz meč i sjajnu atmosferu borila i izborila za šansu da dođe do bodova (Marjanović 19+10 sk, Jaka Blažić 12 poena).

Do danas, odigrano je 7 utakmica, skor je 4-3 za litvanskog velikana. Vreme je za punu Štark Arenu,ogromnu podršku kakvu ovi momci u crveno-belom zaslužuju – i izjednačenje…