Šakota – Izuzetno opasna utakmica

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u sredu ekipu Žalgirisa u utakmici 19.kola Evrolige.

Samo jedan dan imaće crveno-beli da se pripreme za prvu od dve utakmice koje ih očekuju u „Štark Areni“ do petka, a prvi protivnik je litvanski velikan Žalgiris.

Pred ovaj meč, a nakon ubedljive pobede nad ekipom Mege, trener crveno-belih Dragan Šakota kaže:

Moramo da zaboravimo kao osnovno prvu utakmicu koju smo odigrali sa Žalgirisom u Kaunasu. Njihova ekipa se promenila, igra takođe koja je mnogo bolja. Imaju izvanredog trenera jednog od najboljih u Evropi, prema kome imam maksimalan respekt, on  izvlači maksimum iz ove ekipe. U poslednje vreme igraju jako dobro, pobedili su na poslednje dve od tri utakmice, u Madridu bili u utakmici do praktično same završnice.Ekipa Žalgirisa je pravljena za visoke ciljeve,sada se nalaze u dobrom ritmu i ove je za nas gledajući sve okolnosti izuzetno opasna utakmica“ rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: „Izuzetno teška utakmica je pred nama. Nemamo ni dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč, imamo i nekoliko rovitih igrača. Uz sve to, Žalgiris je u dobroj formi, igraju mnogo bolje, zabeležili su i neke vredne pobede u prethodnim nedeljama, tako da njihov položaj na tabeli mnogo zavarava. Moraćemo da odigramo sa mnogo energije, vrlo čvrsto, uz to, očekujem da nam naši navijači pomognu jer se zna kako je igrati u Beogradu pred punim tribinama naših navijača. Tu nikome nije lako, a nama na parketu mnogo znači

Utakmica Crvena zvezda mts – Žalgiris igra se u sredu od 19 časova u Štark Areni, karte za ovu utakmicu (pojedinačne) kao i za utakmicu sa nemačkom ALBOM u petak puštene su u prodaju u ponedeljak, kada je počela i prodaja polusezonskih karata KK Crvena zvezda.