Crveno-beli dočekuju ALBU (petak 19h)

Košarkaši Crvene zvezde nemaju puno vremena za analizu onoga što je bilo, jer već u petak od 19 časova igraju novu utakmicu Evrolige, duel 20.kola Evrolige protiv ekipe Albe (Štark Arena).

Poraz od Žalgirisa mora da bude arh iviran, jer vremena nema ni za trening, niti oporavak igrača nakon dve utakmice u prethodna 3 dana. Ono što predstavlja dodatni problem je treća koja dolazi u razmaku koji je manji od 48 časova.

Ipak, crveno-beli su znali da se izdignu iz teških situacija prethodnih sezona, pa i ove sezone, a jedna od tih bila je upravo nakon utakmice sa nemačkim predstavnikom u Berlinu kada su otputovali u Kaunas i pobedili u utakmici koja je odigrana manje od 48 sati kasnije. Sa druge strane, ALBA je u utorak slavila u Pireju, i već u sredu uveče stručni štab Berlinaca pratio je uživo iz „Štark Arene“ utakmicu Crvene zvezde sa Žalgirisom.

Za sada nije poznato na koje će snage računati trener crveno-belih Dragan Šakota, koji je zbog skraćene rotacije imao dosta problema i u sredu uveče. Podsetimo, nisu igrali Perperoglu, Davidovac, Čović, Jagodić Kuridža, probleme sa virusom imali su Panter i Štimac…

Igramo protiv ekipe koja ima dobro poznat način igre a to je tranzicija, puno kontri šuteva. Ne smemo da zaboravimo da nas je sa tim stilom igre Alba potpuno nadigrala u Berlinu. Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo kako znamo i umemo. Sa druge strane, ALBA pokazuje po poslednjim utakmicama da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera koji je postavio svoj sistem u kome ovi igrači igraju već nekoliko sezona“ rekao je trener crveno-belih koji u četvrtak zbog izuzetno zgusnutog programa i velikih napora neće moći da izvede ekipu na trening u „Štark Areni“.

Ono što može da bude od presudne važnosti u ovakvim utakmicama je podrška sa tribina:

Ognjen Dobrić: „Imali smo sjajnu podršku sa tribina u sredu uveče, i ona će nam biti još važnija u petak protiv ALBE jer se mnogo trošimo ove nedelje u ovom ritmu utakmica.Kada se na to dodaju i brojne povrede…Međutim, verujemo da možemo brzo da se osvežimo koliko-toliko oporavimo i pripremimo za ekipu koja igra potpuno drugačije od Žalgirisa. Igraju izuzetno brzo, sa najvećim brojem poseda, šuteva i kontranapada u celoj ligi. To znači da moramo da kontrolišemo dešavanja na parketu, da ih usporimo, da odigramo čvrsto i pametno u odbrani” rekao je Ognjen Dobrić prvotimac crveno-belih.

Karte za utakmicu 20. kola Evrolige Crvena Zvezda mts – ALBA prodaju se od ponedeljka u svim poslovnicama Tickets.rs po standardnim cenama.