Crvena zvezda gostuje ekipi Igokee

Košarkaši Crvene zvezde po povratku iz Barselone gde su odigali jedan od najboljih evroligaških mečeva u ovoj sezoni, vraćaju se obavezama u ABA ligi.

Crveno-bele u ponedeljak od 17 časova očekuje meč 17.kola regionalnog takmičenja sa Igokeom u Laktašima.

Ekipa Crvene zvezde nakon ubedljive pobede nad Cibonom nalazi se na trećem mestu na tabeli, sa skorom 10-5 (utakmica u Podgorici nije registrovana, niti još uvek ima odluke Predsedništva ABA lige po tom pitanju) dok je ekipa Igokee u poslednje vreme zabeležila nekoliko vrednih pobeda, uključujući i onu u Zadru prošle nedelje kojom je uspela da pobegne iz opasne zone i sa skorom 6-10 nalazi se na 8.mestu na tabeli.

Trener crveno-belih Dragan Šakota uz maksimalan respekt i oprez dočekuje utakmicu u Laktašima:

Očekuje nas utakmica sa timom koji je u seriji od 4 uzastopne pobede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u poslednje vreme.  U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli. I u tom delu su ovim bodovima koje su osvojili u poslednje vreme, praktično obezbedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu“  rekao je trener crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde odradiće u nedelju trening u dvorani „Aleksandar Nikolić“ a posle ručka uputiće se autobusom ka Laktašima. Ono što je nepoznanica, i što će biti rešeno na dan utakmice je, sa kojim snagama će raspolagati trener crveno-belih. Utakmicu u Barseloni zbog povreda, oporavka i virusa nije odigralo čak 6 igrača Crvene zvezde: Lazić (virus), Davidovac, Čović, Perperoglu, Jagodić Kuridža… Jedan od onih koji će biti na parketu dvorane u Laktašima je Ognjen Kuzmić:

Važna utakmica za nas i to protiv ekipe koja se podigla u poslednjih nekoliko nedelja i igra dobro. I pobeđuju što je još važnije. Doveli su neka iskusna imena, trener Bajić odlično poznaje i klub i sredinu, i uspeo je da postavi stvari na svoje mesto i da stabilizuje ekipu. Sa druge strane, mi moramo da igramo na pobedu, jer smo u zoni plej ofa, i u ovako napornom rasporedu koji je za nama, ali i koji nam sledi i na početku februara svaka pobeda je važna. Pozivam i naše navijače, Zvezdaše iz Republike Srpske, a znam koliko ih ima u našim krajevima, da dođu da nas podrže na tribinama i pomognu nam da dođemo do važne pobede nad Igokeom“.

Utakmica Igokea – Crvena zvezda igra se u ponedeljak od 17 časova, a onda počinje novi ciklus koji će biti izuzetno naporan za crveno-bele, od utakmice sa Efesom, Partizanom, Panatinaikosom i Himkijem (novo duplo kolo) Mornarom u Baru…

Utakmicu u Laktašima sudi trojka: Miloš Koljenšić, Vladan Šundić, Gordan Terlević.Ovo će biti 18. duel dva kluba u ABA ligi, Crvena zvezda vodi sa 12-5 u pobedama.

Prvi, nakon važne utakmice u Laktašima, na programu je meč sa Efesom u petak u „Štark Areni“ od 19 časova.