Zaslužena pobeda u Laktašima,Crvena zvezda hita ka vrhu tabele

Košarkaši Crvene zvezde mts sigurnom igrom pobedili su Igokeu u Laktašima 94:79( 22:17,26:20,21:17,25:25) i tako stigli do 11.pobede u ABA ligi uz 5 poraza ( utakmica u Podgorici nije registrovana i čeka se odluka Predasedništva lige oko meča 13.kola).

Crveno-beli su u krcatoj dvorani u Laktašima u kojoj su mahom bili navijači Crvene zvezde kao i svaki put, odigrali dobru, sigurnu utakmicu u kojoj su vodili od početka do kraja meča, pogodili 10 trojki, imali 13 ofanzivnih skokova i u potpunosti nadskakali rivala sa čak 42 uhvaćene lopte naspram samo 23 domaćina.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji je bio Džejms Gist sa 17 poena, dok je i pored činjenice da je trener Dragan Šakota raspoređivao minutažu kako bi ekipa odmorna dočekala novi izuzetno težak ciklus početkom februara, Lorenzo Braun skoro ostvario tripl-dabl sa 14 poena, 10 asistencija i 6 skokova.

U Laktašima je izjednačeno bilo samo u prvih 5 miniuta utakmice, a crveno-beli su se odlepili sa dve trojke Berona i fantastičnom akcijom Brauna i večeras odličnog Dobrića.

ono po čemu će utakmica u Laktašima ostati upamćena je i povratak na parket Stratosa Perperoglua koji je odigrao 6 minuta i osetio teren nakon višemesečne pauze. Njegov povratak značiće puno crveno-belima u najvažnijem delu sezone koji tek sledi.

U drugoj deonici prednost crveno-belih je „podebljana“ novium trojkama Pantera i Gista i prednost od 14-15 poena košarkaši Crvene zvezde su održavali u završnici koju su obeležila brojna slobodna bacanja – čak 29 kombinovano od toga 19 za domaćina i 10 za Crvenu zvezdu. Grin je trojkom u poslednjoj sekundi smanjio na 11 poena prednosti za naš tim, ali ispostaviće se da je to bila praktično i najmanja razlika do kraja utakmice.

Ni u nastavku nije bilo krupnijih promena…trener crveno-belih je često menjao, visoki igrači Zvezde su pravili ogromne probleme centrima Igokee (mnogo skokova i Gagić van terena zbog 5 penala), svako je dao svoj doprinos i u nastavku, a jedini problem u nastavku bili su penali, odnosno slabo izvođenje slobodnih bacanja.

Cilj je ostvaren, ostvarena je pobeda protiv odličnog tima koji je bio u seriji od 4 pobede, a Crvena zvezda sa skorom 11-5* nastavlja borbu za sam vrh tabele i trenutno se nalazi na trećem mestu.

KK Crvena zvezda mts: Kuzmić 0, Panter 13, Braun 14, Perperoglu 0, Davidovac 4, Beron 14, Dobrić 7, Gist 17, Dženkins 3, Simanić 0, Odžo 8, Štimac 14.

U ekipi Igokee najefikasniji je bio nekadašnji centar Crvene zvezde Sava Lešić sa 16 poena.

Skokovi: 42, Asistencije 21, Šut za 2: 44:29, Šut za 3: 27:10, 7 ukradenih lopti, slobodna bacanja : 15:6.

U narednom kolu (ponedeljak) ekipa Crvene zvezde dočekuje Partizan kao domaćin u svojoj hali “Aleksandar Nikolić”.