Crveno-beli putuju u Moskvu na meč sa Himkijem

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon pobede nad Panatinaikosom, prvu polovinu izuzetno naporne nedelje mogu da ocene kao vrlo uspešnom!

Pobeđeni su Partizan i Panatinaikos, ali vremena za slavlje, i na prvom mestu odmor – nema!

Crveno-beli u ranim popodnevnim časovima putuju u Moskvu, gde ih već u petak očekuje meč 24.kola Evrolige sa Himkijem.

Utakmica se igra u „Mitišči“ Areni sa početkom u 18 časova.

Trener Dragan Šakota zna da crveno-bele iz više razloga očekuje vrlo težak posao:

U narednih 11 dana, ekipa nije kući praktično 10, jer nas posle Moskve, očekuje put pravo u Crnu Goru, pa put u Niš. Upravo iz tog razloga mi moramo da mislimo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Himki, naredni protivnik je izvanredna napadačka ekipa, vrhunski tim koji je formiran da se plasira najmanje u plej of Evrlige. Neće nam biti lako, njima nedostaju neki bodovi u tom proračunu i u skladu sa ambicijama koje imaju Međutim, često govorim momcima da nigde ne piše ko je bolji na papiru i da to mora da dokaže i na terenu. Da nismo imali nesrećan period sa nekolicinom povređenih igrača verujem da bi stajali bolje na tabeli. Idemo da odigramo dobru utakmicu, polako se kompletiramo“ rekao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici dva tima slavila u Beogradu 90:78, a pred drugi meč Dejan Davidovac kaže:

Očekuje nas teška utakmica, čeka nas izvanredan tim sa odličnim napadačima, igračima koji imaju iskustvo igranja u Evroligi, pa čak i NBA ligi. Nemamo puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu, istini za volju, nemaju ni oni nakon gostovanja u Tel Avivu. Pobeda protiv Panatinaikosa nam znači puno posebno u ovom zgusnutom kalendaru ali ova utakmica je nova epizoda i moramo da zaboravimo što pre utakmicu u sredu i da krenemo mnogo čvršće nego što smo otvarali utakmice sa Efesom i Panatinaikosom“ rekao je pred put u Moskvu Davidovac.

Crveno-beli će nakon tročasovnog leta, trenirati u Moskvi, odakle u subotu putuju za Crnu Goru gde ih u ponedeljak očekuje utakmica 19.kola ABA lige jtd.