Crvena zvezda gostuje ambicioznom Mornaru u Baru

Košarkaši Crvene zvezde mts nalaze se od subote u Baru gde ih u ponedeljak od 18 časova očekuje meč 19.kola ABA lige protiv domaćeg Mornara.

Crveno-beli utakmicom u dvorani „Topolica“ koja je jedan od dva derbija ovog kola, završavaju još jedan izuzetno naporan ciklus u kome su za 7 dana odigrali 4 utakmice, od toga tri u Evroligi.

Meč u Baru protiv ekipe koja ove sezone ima izuzetno velike ambicije i izuzetno veliki budžet, biće peti u rasponu od samo 10 dana (Anadolu EFES, Partizan NIS, Panatinaikos, Himki…).

Crveno-beli se trenutno nalaze na 3. mestu na tabeli sa skorom 12-5 (odluka Predsedništva ABA lige o meču Podgorici još uvek nije doneta) dok ekipa Mornara koja je sa ogromnim ambicijama ušla u ovu sezonu i dovela čak 11 novih igrača, zauzima četvrtu poziciju sa skorom 11-7.

Pred ovaj meč trener KK Crvena zvezda mts Dragan Šakota kaže: „ Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja dobro gura u ABA ligi, i protiv kluba koji se kroz godine podigao na visok nivo. Imaju odličan tim sa puno iskusnih igrača, i očigledno je da imaju visoke ambicije i sa pravom razmišljaju o njima. Ponoviću se ali je tako, sve čestitke braći Pavićević na popularizaciji košarke  u Baru, klubu koji su stabilizovali i ambiciji koja je neskrivena da igraju za najviši plasman i bore se sa najjačima. Mi moramo da odigramo pametnu utakmicu, zna se kako igra Mornar i da istaknemo u prvi plan naše prednosti u ovom meču“ rekao je trener crveno-belih koji će o sastavu koji će nastupiti u Baru odlučiti na dan utakmice.

Sa druge strane kapiten crveno-belih Branko Lazić dobro poznaje većinu igrača Mornara, sa kojima je prethodnih sezona igrao veliki broj utakmica:

„ Znamo koji stil igre gaji ekipa Mornara,puno poseda, brz tempo, puno šuteva za tri poena, ali ove godine imaju rešenja na svim pozicijama u timu. Nismo u idealnoj situaciji iza nas su 4 izuzetno teške utakmice u kratkom periodu od samo 7 dana. Mornar ove sezone ima odličan tim, vidi se da su uložili dosta i u skladu sa tim jasno je da žele u plej of ABA lige i da je to cilj kome streme. Mi sa druge strane imamo naše želje i naš cilj, stabilizovali smo se u ABA ligi što u ovakvom kalendaru koji je jako naporan nije bilo lako. Pozivam istovremeno i naše navijače kojih ima u velikom broju u Baru i ostalim mestima da dođu i pruže nam podršku kao i prethodnih sezona kada su nam svojim prisustvom puno značili na gostovanju u Baru. Idemo na pobedu kojom bi u dobroj atmosferi dočekali i završnicu Kupa Radivoja Koraća“.

Utakmica u Baru biće 11 između dva kluba u ABA ligi, uključujući i mečeve plej ofa, crveno-beli vode sa 9-1 u pobedama, a u prvom ovosezonskom meču bilo je 105:82 za Crvenu zvezdu.

Meč Mornar – Crvena zvezda mts igra se u ponedeljak od 18 časova, ekipa se nakon toga vraća na jedan dan u Beograd, a već u sredu sledi put u Niš na završnicu kupa Radivoja Koraća.