KRK – Crvena zvezda loše počela, pa ubedljivo pobedila u četvrtfinalu

Košarkaši Crvene zvezde mts plasirali su se u polufinale Kupa Radivoj Korać pošto su na startu ovogodišnjeg turnira pobedili ekipu beogradskog Radničkog rezultatom 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)

U niškoj dvorani „Čair“ najefikasniji kod crveno-belih bio je Kevin Panter  sa 23 poena, dok je centar Vladimir Štimac ubacio 16 uz 8 skokova, a Dejan Davidovac 13.

Meč u Nišu obeležila je većim delom sigurna igra košarkaša Crvene zvezde izuzev prve četvrtine i još jednog vrlo lošeg ulaska u meč, u kome su ekipi sa Crvenog Krsta koju predvode dvojica iskusnih igrača sa srpskih parketa Lučić i Dunđerski, dozvolili da povede sa 21:9!

Ipak, od tog trenutka Kevin Panter je ubacio 12 vezanih poena, i uz poene Gista i Dženkinsa crveno-beli su uhvatili priključak i u drugoj četvrtini u potpunosti preuzeli kontrolu u utakmici. Gist, Dženkins i Panter ubacili su sve poene u nekoliko uvodnih minuta druge deonice, Crvena zvezda je povela 32:28, pa 35:31, i od tog trenutka zaista počela da igra kako je trebalo da igra od prvog trenutka. O tome svedoči i podatak da su crveno-beli dozvolili rivalu zbirno u celom drugom poluvremenu manje poena nego u prvoj deonici, a u tri četvrtine zbirno 39 poena, odnosno samo 11 više od cele prve četvrtine.

Pomenutom trojcu pridružili su se Davidovac, Dobrić i na prvom mestu Štimac i prednost je rasla iz minuta u minut, da bi na kraju prvog poluvremena na semaforu stajalo 60:42.

U trećoj četvrtini crveno-beli su nastavili u istom ritmu napravili seriju 15-5 i onda dozvolili rivali seriju od 8-0, nakon koje je trener Šakota zatražio tajm-aut. Urodio je plodom kapiten Lazić je vezao 7 uzastopnih poena pa je Crvena zvezda na poslednji veliki odmor otišla sa plus 29.

Ništa se značajnije nije promenilo u poslednjoj deonici, već na startu trojkom Dobrića beogradski tim je otišao na +32 i praktično tu prednost nije ispuštao i pored čestih rotacija i izmena do kraja utakmice za konačnih 107:67.

KK Crvena zvezda mts: Panter 23, L Braun 3, Davidovac 13, Beron 11, Lazić 7,Dobrić 9, Gist 11+8 sk, Jagodić Kuridža, Dženkins 4, Simanić 7, Odžo 2, Štimac 16+8sk.

Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde MTS

Malo smo lošije otvorili utakmicu, ali smo uspeli već u drugoj četvrtini da nametnemo naš ritam. Prepustili smo im neke lake šuteve i pustili ih da igraju kako znaju i zato su napravili razliku, ali smo posle sve to ispravili. Imamo dan da se spremimo za polufinale, ne znam ko će biti protivnik, da se odmorimo i treniramo…

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde MTS

Ono što je bilo bitno i uvek će biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Koincidencija je da sam ja to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala Drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati. Ali, mislim da nije taj faktor bio presudan na početku, nego su momci iz Radničkog igrali dobro i pogađali. Čestitke nama za pobedu i njima za borbu…

Meč u dvorani SC Čair pratilo je preko 4500 gledalaca,a protivnik crveno-belima u polufinalu biće poznat nakon duela Mege i Slobode koji se igra u červtak u večernjem terminu.