ANGT: Poraz crveno-belih na startu turnira

Juniorska ekipe Crvene zvezde mts sastala se sa vršnjacima Panatinaikosa na startu ANGT turnira Marko Ivković 2020.

U utakmici koja je „otvorila“  ovogodišnji turnir crveno-beli su poraženi rezultatom 69:68 (19:14,15:13,18:21,17:20).

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Manojlović sa 19 poena.

U prvom poluvremenu crveno-beli su odigrali vrlo stegnuto, bez ritma i pravih rešenja prvenstveno u napadu, a na veliki odmor otišlo se sa zaostatkom od 7 poena.

Međutim, u drugom, košarkaši Crvene zvezde su znatno agresivnije zaigrali u odbrani, počeli da pogađaju šuteve sa distance, probudili su se Manojlović i Branković, i Crvena zvezda je polako stizala zaostatak, konačno došla do vođstva početkom poslednje deonice. U prvih 5 minuta serijom 15-5 preuzeli su kontrolu u utakmici i poveli sa 6 poena (63:57). Međutim, nakon toga usledila je nova serija grešaka, i gosti su serijom 5-0 ponovo prišli na samo poen zaostatka. Ipak Mihailović je pogodio daleku dvojku, crveno-beli su poveli +3, ali su u finišu sa nekoliko smušenih odluka dozvolili rivalu da stigne do izjednačenja i povede sa poenom razlike. Na 21 sekundu pre kraja, Joksimović je ubacio jedno slobodno bacanje, a gosti u poslednjem napadu stigli do poena koji su im doneli pobedu, i znatno otežali put crveno-belima ka završnici.

KK Crvena zvezda mts: Pavlović, Manojlović 19+6sk+6as, Dobrašinović 2, Ostojić 2,Ilić, Mihailović 4, Šaranović 9, Bošnjak 2, Joksimović 7, Anđušić 10+7sk,Matović, Branković 13.

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde u petak od 18 časova u utakmici grupe A igra protiv ekipe Makabija, dok je treći meč za crveno-bele u grupi planiran za subotu.