Drugi protivnik u duplom programu – Makabi

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon utakmice u Istanbulu u kojoj su bili nadomak velike pobede, već u četvrtak popodne odradiće prvi trening pred drugi meč duplog programa i utakmicu sa Makabijem (petak Štark Arena 19h).

Pred crveno-belima je težak zadatak. Listi povređenih, na kojoj su Dobrić i Dženkins pridružio se Marko Jagodić Kuridža koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Fenerbahčeom.

Prvi meč sa Makabijem, koji je ove godine jedno od najprijatnijih iznenađenja EL i kandidat za Fajnal For u Kelnu, odlučen je tek nakon produžetka, i to nakon šuta za pobedu koji je imala Crvena zvezda.

Meč sa Makabijem biće i još jedna prilika da KK Crvena zvezda obeleži veliki jubilej 75. rođendan, ali u prvom planu biće pokušaj da crveno-beli osvoje nove bodove u najjačem evropskom klupskom takmičenju:

Vidi se da je Makabi u dobrom trenutku, imaju svoj način igre, izuzetno su agresivni, igraju tvrdo slično EFES-u sa puno bekova koji imaju slobodu u igri. Jasno je da je to ekipa pravljena za visok plasman i cilj im je F4. Biće to zanimljiv duel, naša publika će videti i jednu buduću zvezdu sina našeg nekadašnjeg igrača Avdije.I mi imamo naše ciljeve i adute, i očekujem dobru utakmicu u petak u Areni“ rekao je trener crveno-belih Dragan Šakota.

Dejan Davidovac: „ Očekujemo još jednu tešku utakmicu, i ko god da je protivnik, kada je dupli program, druga utakmica je vrlo specifična i posebno teška. Makabi ove sezone igra izvanredno imaju 19 pobeda i pokazali su da imaju odličan tim koji igraju dobro i bez Tarika Bleka i Kaspija. Igraju brzo, sa puno skokova, postižu puno poena iz tranzicije. U sredu su pobedili ekipu Efesa i u Beograd stižu sa puno samopouzdanja. Neće nam biti lako, imamo i nekoliko igrača koji su povređeni a znače puno za našu igru, ali bez obzira na sve rečeno, želimo da odigramod obru utakmicu i dođemo do pobede“ rekao je Davidovac.

Utakmica Crvena zvezda mts – Makabi FOX igra se u petak od 19 časova,   karte za ovaj meč puštene su u prodaju u utorak po standardnim evroligaškim cenama.