Teško gostovanje u vanrednim okolnostima – Crvena zvezda u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u sredu u Madrid, gde će u četvrtak (21 h Wizink Centar) odigrati meč 29.kola Evrolige.

Utakmica crveno-belih, kao i praktično gotovo sve ostale biće odigrane bez prisustva publike, nakon sve veće opasnosti koju izaziva virus “korona” ne samo u Španiji, već u svim krajevima sveta.

Crveno-beli odlaze u Madrid bez Ognjena Dobrića, Marko Jagodić Kuridža se oseća sve bolje (povreda skočnog zgloba u Istanbulu) ali neće nastupiti u ovom meču, a nakon odsustva sa utakmice u Madridu, u pun pogon vraća se i trener Dragan Šakota koji je razumljivo morao prvo da se osvrne na vanredne okolnosti u kojima se održavaju sportske manifestacije, ne samo u Evroligi, već i ostalim sportovima:

Sport je jedna od stvari koje trpe. A trpi ekonomija, trpe ljudi, mnogo je štete naneto, razume se, na svim aspektima. Ali ako već pričamo o tome dolazimo u situaciju da neka takmičenja postaju neregularna jer sada imamo veliki broj zemalja koji se odlučuju da igraju bez publike…Ne znam kako će se to završiti, nije baš prijatn.” rekao je trener crveno-belih I izneo očekivanja o utakmici u Madridu:

Mi smo analizirali Real ovde, pričali smo dosta na tu temu, igrali smo i neke velike utakmice kao što je bila ona protiv Barselone u Barseloni gde nam možda niko pre utakmice nije davao nikakve šanse, pa je na kraju bilo sasvim drugačije. Tako da, treba biti spreman da se iskoristi šansa. Činjenica je da ti timovi kada odigraju na maksimumu, onda su naše šanse umanjene. Mi možemo da kažemo za neke utakmice u ABA ligi da smo mi glavni favoriti i da od nas puno zavisi, ali ovo su ipak timovi gde mnogo više zavisi od njih nego od nas, ali to nas nikako ne bi trebalo sprečiti da damo sve od sebe i da se borimo. Kažem, ako se desi neka šansa, kao što je bila ona u Barseloni, očekujem da ovoga puta budemo pametniji i da odigramo tu najznačajniju odbranu dobro i najznačajniji napad pametno” rekao je Šakota.

Vladimir Štimac takođe se prvo osvrnuo na vanredne okolnosti koje prate ne samo sport izazvane korona virusom:

To je glavna tema koja trenutno ide, ne znam. Ja se nadam da to neće uticati na nas. Videćemo šta će biti. Vidim da je dosta zemalja zatvorilo hale… Ali mislim da nije toliko koncentracija na tome, koliko to kruži okolo, mediji i sve. Videćemo kako će se razvijati situacija u naredne dve-tri nedelje, rekao je Štimac I dodao da igrači vode računa maksimalno u okolnostima koje nisu prijatne:
 “ Mi stvarno vodimo računa na aerodromima, držimo se naše grupe i to je to. Pokušavamo da ne ulazimo u neki veliki kontakt sa drugim ljudima, postoje i zaštitne maske koje se nose, a koje nose i dosta drugih ljudi na aerodromu tako da pokušavamo da izbegnemo to, maksimalno koliko je moguće

Utakmica protiv madridskog Reala igraće se bez prisustva publike u “Wizink Centru”:

To je Real Madrid, oni su jedni od kandidata za osvajanje Evrolige i ne mislim da će to kod njih nešto mnogo da promeni. Možda će oni biti još opušteniji zato što igraju u toj nekoj trening atmosferi i igraju na svom terenu. Kao što bi bilo sada da mi igramo ovde u “Pioniru” protiv njih, bilo bi sigurno lakše. Tako da ne mislim da će to na njih puno uticati. Ali recimo, biće i nama lakše, mada nije tamo neka vatrena publika. Sigurno će nam biri lakše jer oni neće imati nikakvu podršku, biće prazna hala. Nemamo nikakvu prednost dakle zbog te činjenice. Oni su favoriti. Ali, mi ćemo otići i dati sve od sebe, ponavljam, borićemo se, igrati i videćemo šta će biti na kraju” rekao jeŠtimac.

Ekipa Crvene zvezde treniraće u sredu od 13-15 časova u Beogradu, a odmah nakon toga sledi odlazak u Madrid u koji ekspedicija crveno-belih stiže u sredu u večernjim časovima.

Ovo će biti 10.duel dve ekipe u Evroligi, madridski klub vodi 6-3 u pobedama,a u prvom meču u Beogradu Real je pobedio 75:60.

Utakmica Real Madrid – Crvena zvezda igra se u četvrtak od 21 sat.

: