Obradović i Lojd: Baskonija još veći izazov

Košarkaši Crvene zvezde mts u petak otvaraju sezonu Evrolige u Beogradu utakmicom sa Baskonijom aktuelnim šampionom Endesa lige.

Tim koji sa klupe ponovo predvodi iskusni trener Duško Ivanović, a na parketu bekovi Vildoza i Pijerija Henri.

Pred crveno-belima je težak posao, posebno i zbog činjenice da na tribinama hale „Aleksandar Nikolić u petak od 19 časova neće biti navijača i pristalica Crvene zvezde koji su vrlo često bili prevaga na stranu crveno-belih u evroligaškim utakmicama.

Zbog pandemije virusa Covid-19, utakmica se igra bez prisustva publike i medija, samo uz prisustvo najneophodnijeg osoblja u dvorani, delegata, sudija, i predstavnika KK Crvena zvezda.

Trener KK Crvena zvezda mts, Saša Obradović:

Nakon Cibone, imamo dva ozbiljna treninga za pripremu protiv isto tako ozbiljnog rivala ekipe Baskonije. Šampion ACB lige, ekipa koja je sigurno i pojačanu odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili titulu. Na svakoj poziciji imaju iskustvo i kvalitet, po dva odlična igrača na svakoj poziciji. Imaju veliku čvrstinu, mogućnost da kombinuju na pozicijama, dobre šutere, odlično trče. Imaju pleja koji sve to kontroliše. Baskonija je još veći izazov nego Fenerbahče sa kojim smo igrali na startu sezone. Nismo dobro odigrali taj meč, pod utiskom starta sezone, duge pauze uz nedostatak tih težih i većih utakmica u tom periodu. Sada polako treba da ulazimo u takmičarski ritam na najvišem nivou, i pokušamo da dobijemo što više utakmica“ rekao je trener Obradović u najavi ovog meča i osvrnuo se na okolnosti u kojima se igra košarka ove sezone:

Nećemo imati naše navijače koji bi nam doneli ogromno samopouzdanje i prednost našem timu. I to jeste problem, ali moramo da se fokusiramo na ono na šta možemo da utičemo. Cela košarkaška zajednica reaguje na ovo, vidi se velika pauza, vidi se neuigranost, sve je pomalo usporeno. Moramo da sačuvamo igru, jer su teški uslovi u kojima igraju sve ekipe. Naravno ne po cenu života, ali moramo da sačuvamo igru, ako se dogodi još jedna pauza, ne znamo kako ćemo rešiti tu situaciju“  završio je trener crveno-belih.

Džordan Lojd: „ Nismo se dobro pokazali protiv Fenera, mnogo tih malih stvari koje su važne u jednoj utakmici uradili smo pogrešno. Pobedili smo praktično sami sebe. Međutim, analizirali smo taj meč, i vrlo pozitivni očekujemo sledeću utakmicu sa Baskonijom. Sjajan tim, odlični napadači, šuteri, u tom meču biće vrlo važno da zaustavimo njihove najvažnije igrače. Mi smo tim koji je okrenut čvrstoj odbrani, moramo da budeko fokusirani, opušteni i da igramo našu igru, i onda verujem da imamo šansu“ rekao je Džordan Lojd pred meč sa Baskonijom.

Meč sa Baskonijom uvod je u izuzetno napornu nedelju u kojoj će crveno-beli odigrati 4 utakmice. Nakon Baskonije, sledi put u Čačak i utakmica sa Borcem (nedelja od 17 časova), novi evroligaški duel sledi već u utorak od 19 časova protiv  Žalgirisa u hali Aleksandar Nikolić, u četvrtak i gostovanje ASVEL-u, a u nedelju i derbi kola ABA lige sa Mornarom u Beogradu.