Velika pobeda Crvene zvezde nad Baskonijom!

Košarkaši Crvene zvezde mts fantastično su otvorili evroligašku sezonu u Beogradu i pored činjenice da su je započeli u praznoj hali “Aleksandar Nikolić” i bez bučne podrške sa tribina koja bi bila velika prevaga u ovakvim utakmicama.

Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 90:73 pobedili Baskoniju u drugom kolu Evrolige i odličnom igrom doneli prve bodove crveno-belima, a treneru Saši Obradoviću prvu pobedu na klupi kao trenera u duelu sa šampionom Španije.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Džordan Lojd sa 30 poena u utakmici u kojoj su crveno-beli igrali agresivno u odbrani od samog starta utakmice, odlično šutirali, i zaustavili najvažnije igrače Baskonije koji su pre samo 7 dana deklasirali ekipu Reala na svom parketu.

Prvo poluvreme donelo je dobar start Crvene zvezde, koja je brzo stekla 5-7 poena prednosti, igrala vrlo čvrsto u defanzivi, a na veliki odmor otišlo se sa prednošću crveno-belih 36:31.

Treća četvrtina donela je prevagu u ovom meču. Crvena zvezda je krenula furiozno, napravila seriju 7-0, a prednost je rasla iz minuta u minut.

Odbrana je i dalje funkcionisala odlično, skok rivala u napadu koji je predstavljao problem u prvom poluvremenu je iskontrolisan u nastavku, a napad je i dalje išao kao “podmazan” o čemu govori podatak da je Crvena zvezda šutirala briljantno: 17 33 za dva, 13-25 za tri i samo jedan promašaj sa linije slobodnih bacanja (17-18)!

Iako je u jednom trenutku postojala bojazan da će kvar semafora “ohladiti” igrače zbog pauze od 10-ak minuta top se nije dogodilo,a crveno-beli su u istom ritmu mirno priveli utakmicu kraju i zabeležili vrednu pobedu koja će mnogo značiti u nastavku sezone.

Trener KK Crvena zvezda mts Saša Obradović: “Jako sam srećan zbog ove pobede i načina na koji smo došli do iste. Osećaj je kao da sam osvojio pehar. Nažalost, bez navijača, jer nam oni izuzetno nedostaju, košarku igramo zbog njih. Svi znamo koliko nam oni znače i bez njih svaka se pobeda teže uzima. U prvom delu odigrali smo jaku odbranu, samo nam je odbrana napadačkog skoka bila problem i to smo u međuvremenu rešili. Svih 40 minuta imali smo igru u svojim rukama. Dali smo neke šuteve Gijedraitisu koji je njihov najbolji šuter, što ne sme da se dešava. Dobar doprinos cele ekipe je veliki, zato je takva celokupna slika ove pobede kojoj nema šta mnogo da se zameri” rekao je trener Crvene zvezde mts.

Marko Simonović: “Sjajna utakmica, sjajna! Mislim da smo 40 minuta igrali odbranu kako treba, od nje sve i polazi, a od samog starta smo meč uveli u naš ritam, onaj koji nama odgovara. Pokazali smo im da ne mogu oni ovde da traže ono po što su oni došli. Čestitke svima na pobedi, prvoj i to u drugom kolu. Pokazali smo da je utakmica u Istanbulu bila loše veče, što je negde i normalno. A što se večeras tiče, moje trojke nisu toliko bitne, koliko to da je ostvarena pobeda i da je ceo tim odigrao sjajno. Što se tiče publike, ja stvarno ne mogu da vam opišem koliko je čudno igrati u ovoj sali evroligašku utakmicu bez njih. Evo, da kažem, u svoje ime i svih iz svlačionice, da nam navijači jako nedostaju. Volimo ih i nadamo se da će što pre da se reši zdravstvena situacija pa da se vidimo”,rekao je jedan od junaka pobede u petak uveče u Beogradu.

Crvena zvezda mts : Hol 7 (11 as), Volden 9, Lojd 30 (5-8 za tri), Davidovac 6, Lazić 2, Rit 3, Radanov, Dobrić 3, Simonović 16 (4-5 za tri), Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 8 (8 sk)

Košarkaši Crvene zvezde mts već u subotu putuju u Čačak gde ih u nedelju očekuje meč 2.kola ABA lige sa Borcem, a već u utorak u Beograd stiže ekipa Žalgirisa (19h).