Crveno-beli gostuju Borcu u Čačku (nedelja, 17h)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon velike pobede nad ekipom šampiona Španije, Baskonijom nemaju nimalo vremena za odmor jer ih u zgusnutom kalendaru očekuju brojne i teške utakmice u narednih 8 dana!

Već u nedelju sledi novi izazov u 2.kolu ABA lige jtd protiv Borca u Čačku. Utakmica se igra od 17 časova u dvorani Borca, a zbog pandemije virusa Covid-19, neće biti publike, što je velika šteta jer nema sumnje da bi nakon dobrog starta Borca i Crvene zvezde hala bila puna.

Crveno-beli će u subotu tokom popodnevnih časova odraditi trening i odmah se zaputiti u Čačak, a odmah nakon te utakmice, slede novi izazovi: utakmice Evrolige u utorak (Žalgiris, Beograd), četvrtak (Asvel, Lion), nedelju (derbi kola ABA lige sa Mornarom u Beogradu).

Pred meč sa ekipom Borca koja debituje u prvoj ABA ligi, trener Saša Obradović kaže:

”Najteže su utakmice ABA lige posle velike pobede i igre iz Evrolige . Ponekad od umora ali i od zadovoljstva odigranim može da predstavlja problem u psihološkoj pripremi za utakmicu i ekipu koja zaslužuje respekt. Treba nam velika doza ozbiljnosti i fokusa da bi pobedili i izbegli bilo kakvo iznenadjenje. Borac je odlično vođen od Marka Marinovića i ekipa igra timski, a vidi se da je iskreirana dobra atmosfera. Moramo da igramo na visokom nivou kako bi naš kvalitet došao do izražaja i da bismo ostvarili pobedu”

Ognjen Dobrić:

Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ekipa Borca se odlično predstavila na startu sezone. Radi se o dobroj napadačkoj ekipi, iskusnoj, koja uz to igra odlično na svom parketu i prava je šteta što ovaj meč nećemo igrati u košarkaškom ambijentu i pred punom halom. Znamo šta treba da radimo, trener i stručni štab će nam sigurno predočiti sve što je potrebno pred ovaj meč, uostalom igrali smo sa Borcem pre nekoliko nedelja i već smo imali prilike da ih upoznamo, bez obzira na činjenicu da su pripremne utakmice potpuno drugačije od onih koje se igraju za bodove. Imamo ambiciju da igramo dobro u Evroligi, ali ABA liga je uvek prioritet i od toga ne bežimo” rekao je prvotimac Crvene zvezde mts.

Očekivanja pred utakmicu u Čačku izneo je i kapiten Branko Lazić:

”Uvek je teško igrati u Čačku. Naročito sada posle utakmice koja je zahtevala veliko fizičko i psihičko pražnjenje, a sa druge strane su dobili Partizan u 1. kolu na njihovom terenu i sigurno da će imati sada i dodatan motiv. Na nama je da pokušamo da ponovimo nivo igre iz utakmice protiv Baskonije i mislim da ćemo uraditi dobar posao’’, istakao je kapiten Lazić.

Lengston Hol je protiv Baskonije potvrdio dobru formu, a govorio je o teškom ritmu u kom se ekipa nalazi:

’’Imamo nekoliko teških utakmica u kratkom roku. Moramo protiv Borca da pokažemo istu energiju kao u duelu sa Baskonijom. Oni su pobedili Partizan na startu i znamo da su dobar tim. Situaciju sa virusom stavljamo po strani. Kada uđemo u dvoranu ne razmišljamo o tome, a kada smo u gradu i idemo na primer negde da jedemo nosimo masku i vodimo računa, ali kada uđemo u dvoranu razmišljamo isključivo o košarci’’, istakao je Hol.

Ovo će biti prvi duel dva tima u regionalnom takmičenju.

ABA liga jtd 2.kolo: KK Borac Čačak – KK Crvena zvezda mts (dvorana Borca kraj Morave 17h).