Crveno-beli ubedljivi u Čačku, za 2-0 u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Borac u Čačku sa 95:64 (23:13, 23:18, 25:21, 24:12) i još jednom dobrom utakmicom najavili duplo kolo Evrolige koje ih očekuje u naredna 4 dana.

Najeefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je ponovo Džordan Lojd koji je za samo 15 minuta u igri ubacio 21 poen, pratili su ga Hol sa 14 poena i 7 asistencija i Duop Rit sa 13 poena i 6 skokova.

Crveno-beli su bili bolji u svim segmentima igre, u svim četvrtinama utakmice i bez ikakvih problema su stigli do bodova u utakmici sa ekipom koja je odlično otvorila sezonu pobedom u Beogradu.

Crvena zvezda nijednom tokom utakmice nije dozvolila odličnoj šuterskoj ekipi  koju sa klupe vodi Marko Marinović da ozbiljnije zapreti. Već u finišu prve četvrtine bilo je (23:11), a onda su crveno-beli pojačavali ritam a sa time je i prednost rasla. Već u finišu poluvremena bilo je +20 (46:26). Ako je i bilo dileme, ona je otklonjena već na startu treće deonice, ali su svi igrači kojima je trener Saša Obradović ukazao poverenje iskoristili svoje minute i šansu da se nametnu i upišu u listu strelaca.

Razvoj događaja na parketu omogućio je treneru Obradoviću da odmori igrače koji će nositi veliki teret u narednim danima, jer Crvenu zvezdu u naredna 4 dana isčekuju dve evroligaške utakmice u Beogradu i Lionu, i onda i nedeljni duel ABA lige sa ove sezone odličnom ekipom Mornara.

Crvena zvezda mts: Hal 14+7as, Volden 10, Lojd 21, Davidovac 5, Lazić 3, Rit 13, Radanov 5, Dobrić 4, Simonović 9, Jagodić-Kuridža 7, Simanić 3, Kuzmić 1.

Saša Obradović, trener Crvene zvezde mts:
“Ovu utakmicu smo uzeli vrlo ozbiljno. Nakon pobede u Evroligi koja je bila lepa, došli smo ovde da pokažemo da imamo kvalitetniji tim. Sa velikom dozom ozbiljnosti smo ušli u meč i nismo dozvolili Borcu da odigra na način kao što je igrao protiv Partizana. Ne neku našu čvrstinu nisu imali dobar odgovor. A, mi smo to radili 40 minuta i zasluženo pobedili.”

Već u utorak u Beograd stiže litvanski velikan Žalgiris,a taj meč igraće se u hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike od 19 časova.