Mlađe selekcije KK Crvena zvezda otvaraju sezonu ovog vikenda

Utakmicom protiv novosadske ekipe „Star“ ovog vikenda za košarkaše Crvene zvezde mts počinje juniorska Trigla liga Srbije. Meč se igra u subotu od 15 časova.

Kadetski pogon našeg kluba takođe sa ekipom „Star“ započinje takmičenje u Roda kadetskoj ligi Srbije utakmicom koja startuje u nedelju od 14 časova u dvorani „Basket City“.

Sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda mts (pionirska, kadetska i juniorska) obezbedile su na kvalifikacionim turnirima prethodnih nedelja plasman u jedinstvene lige.

Nakon pionira koji su to pravo izborili prvi, prethodnog vikenda to su uradili i pioniri i junior.

Juniorski sastav Crvene zvezde kao ubedljivo najmlađi na turniru (igrači 2003 i mahom 2004.godište), što ni ne čudi imajući u vidu klupsku politiku da za juniorsku selekciju uvek nastupaju mlađi igrači koji će se kaliti kroz utakmice sa starijm rivalima.

Tako su boje crveno-belih na ovom turniru branili igrači 2003, 2004. i čak 2005. godišta. Jedan od razloga takve politike je svakako prilagođavanje Evroligi gde adidas Next generation turnir igraju igrači 2003. i mlađi. Izlazno godište u takmičenjima u Srbiji je 2002, a ti igrači nisu nastupali za Crvenu zvezdu na ovom turniru.

Svakako, izabranici trenera Miloša Obrenovića su uspeli da ostvare primaran cilj i sa dve pobede ostvare plasman u Jedinstvenu juniorsku ligu Srbije. U 1. kolu Crvena zvezda je bila veoma ubedljiva, savladala je Vizuru rezultatom 83:41. Mihail Naumoski je u tom meču postigao 20 poena, a pratio ga je Nikola Šaranović sa 17. U 2. kolu Partizan Nis je savladao crveno-bele rezultatom 81-60, a u redovima Zvezde istakli su se Filip Branković sa 17 poena i Ognjen Matović koji je postigao 15 koševa. Treće kolo, vredno plasmana u Jedinstvenu juniorsku ligu nosilo je susret sa ekipom Slodesa. Mladi sastav crveno-belih izneo je pritisak i slavio rezultatom 61-54, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani. Najbolji u sastavu Crvene zvezde bili su Ognjen Vukaš koji je postigao 21 poen, a Nikola Šaranović je dodao 14.

Kao i prethodnih sezona, sve rezultate i mečeve naših mlađih ekipa pratićemo na klupskom sajtu.