Džoni O Brajant je novi igrač Crvene zvezde mts!

Američki centar Džoni O Brajan novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts!

Sa našim klubom potpisao je u ponedeljak jednogodišnji ugovor.

27-godišnji Džoni O’Brajant koji može podjednako dobro da pokriva pozicije krilnog centra i centra, studirao je na Luizijana stejt univerzitetu, a 2014. godine  izabran je od strane Milvokija na NBA draftu. U Ekipi Baksa se potom zadržao dve sezone.

Igrao je u NBA ligi i za ekipe Denvera i Šarlota, u kojima je proveo po jednu sezonu, a evropski deo karijere započeo je u ekipi Makabija tokom 2018.godine.

Nakon toga nastupao je za ekipu Lokomotive iz Krasnodara za koju je do pandemije Covid-19 odigrao 10 utakmica i ostavio odličan utisak sa 14 poena i 5 skokova po meču.

Dolaskom O Brajanta, Crvena zvezda je dobila igrača koji će doneti dodatni kvalitet ekipi na svakom delu terena, a posebno u reketu. Osim odličnih skakačkih sposobnosti, Amerikanca koji je rođen 1.juna 1993.godine u Klivlendu u Misisipiju odlikuje i izvanredan šut sa distance za igrača koji je visok 207 centimetara i težak 117 kilograma.

O Brajant koji je tokom pregovora iskazao veliku interesovanje i želju da zaigra u crveno-belom dresu, stiže u Beograd tokom nedelje, a nakon obaveznih lekarskih pregleda, priključiće se ekipi i uključiti u trenažni proces.

Džoni, dobro došao u Crvenu zvezdu !!!

KK Crvena zvezda mts u četvrtak igra meč 4.kola Evrolige protiv CSKA, a u nedelju i utakmicu 4.kola Aba lige sa ekipom Mege u hali „Ranko Žeravica“.