•  
  ZAL   CZV
  - : -
  Oct 13, Fri 19.00
 •  
  CZV   FCB
  - : -
  Oct 19, Thu 19.00
 •  
  KHI   CZV
  - : -
  Oct 24, Tue 18.30
 •  
  CZV   MTA
  - : -
  Oct 26, Thu 19.00
 •  
  CZV   BRO
  - : -
  Nov 2, Thu 19.00
 •  
  UNI   CZV
  - : -
  Nov 10, Fri 20.45
 •  
  CZV   CSK
  - : -
  Nov 15, Wed 19.00
 •  
  OLY   CZV
  - : -
  Nov 17, Fri 20.00
Zalgiris Kaunas
VS
KK Crvena zvezda mts
13. Oktobar 2017.
19:00
1Crvena zvezda mts0/0
2Cedevita0/0
3Partizan NIS0/0
4Budućnost VOLI0/0
5Igokea0/0
6Mega Bemax0/0
7Cibona0/0
8Mornar0/0
9FMP0/0
10MZT Skopje Aerodrom0/0
11Union Olimpija0/0
12Zadar0/0


VESTI

22.04.2015 /

Gurović je moj uzor

U Intervjuu za zvaničan sajt kluba Marko Simonović pričao o košarkaškim uzorima, najvećim kvalitetima i manama u svojoj igri ali i kako se opušta u slobodno vreme.

Kada je Marko Simonović stigao u Zvezdu na početku sezone, očekivalo se da bude jedna od glavnih napadačkih opcija. Ipak, prvi deo sezone proveo je tražeći svoju igru, sa povremenim bljeskovima u vidu dobrih partija. Trener i saigrači su imali strpljenja i vere u Simonovića, za šta im se on odužio kad je bilo najpotrebnije. Pred završnice takmičenja u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi Simonović je počeo da pruža sjajne partije i pokazuje svoj pun napadački potencijal.

Simonović je poznat kao odličan trojkaš (u ABA ligi je imao procenat uspešnosti od 35.6%, a u dosadašnja 4 kola domaće lige 42%), ali i kao neko ko atraktivnim zakucavanjima podiže publiku na noge. Te svoje kvalitete je pokazao i u pobedi u četvrtom kolu Agroživ Superlige na Radničkim, kada je sa 22 postignuta poena bio najefikasniji pojedinac u crveno-belom taboru. Upravo njegove odlične igre u poslednje vreme bile su povod za intervju sa ovim igračem, u kom je otkrio svoju košarkašku filozofiju i uzore, kao i to gde najviše voli da provodi vreme.

Čestitke na odličnim igrama u poslednje vreme, da li su one nešto što navijači mogu da očekuju  i u narednom periodu?

-Ja ću se truditi da nastavim da igram na ovom nivou. Igra pojedinaca zavisi od mnogo faktora, ali naravno, najbitnije je da tim pobeđuje. Nadam se da ćemo se uskoro i kao ekipa vratiti u formu i pronaći staru igru.

Ti si odličan trojkaš, da li je šut nešto što ti dolazi prirodno ili radiš individualno na tome?

-Moram da kažem da ima tu malo neke prirodne mehanike, ali 90% je rad. Saigrači znaju koliko radim sa pomoćnim trenerom Gurovićem svaki dan. Svakodnevno pre i posle treninga ubacim stotinjak trojki, što iz kretnje, što iz mesta. Mislim da je naporni trening pravi način da se dođe do cilja.

Da li i kakav uticaj ima podrška navijača dok si na samom terenu?

-Navijači su zaista naš šesti igrač. Ne mogu opisati kakva nam krila daju kad vatreno navijaju. Uvek nam daju dodatni adrenalin i želju da damo sve od sebe da pobedimo. Ovom prilikom bih im se iskreno zahvalio na podršci i pozvao ih da nastave da dolaze na utakmice do kraja sezone.

Da li postoji neka navijačka pesma koju voliš da pevušiš u slobodno vreme?

-Definitivno je to ona „Ajde, igraj i bori se, ajde, severom ori se, do pobede sa nama ti“.

Kada bi sumirao svoju košarkašku filozofiju u jednu reč, koja bi to reč bila?

-Samo rad.

Koji je tvoj košarkaški uzor i zašto?

-Milan Gurović. On je igrao na mojoj poziciji, bio je sličan tip igrača – visoki šuter. On je igrao na višem nivou od mene i zato mi mnogo znači što imam priliku da radim sa njim i učim od njega.

Koja je tvoja najveća vrlina, a koja je najveća mana na terenu?

-Mislim da mi je najveća vrlina upravo taj šut za tri poena. Rekao bih da mi je najveća mana dribling, zbog toga se i trudim da ga ne koristim često u toku utakmice.

Svi znamo da se profesionalni sportisti hrane izuzetno zdravo. Da li imaš neki sitni porok što se tiče hrane?

-Ranije sam pio Koka-kolu. Ali, postepeno sam je izbacio iz ishrane, tako da sada stvarno nemam neki porok. Zaista vodim računa o svojoj ishrani. Ponekad mi čak kažu da preterujem.

Kako izgleda tvoj jedan prosečan slobodan dan, kada nemaš utakmicu i trening?

-Volim da provodim vreme sa devojkom ili sa društvom. Obično ujutro odemo na kafu, predveče u šetnju po gradu ili u šoping centar ako je loše vreme.

Malo je poznato da si veliki ljubitelj reke i brodova, odakle ta ljubav?

-Da, to se nekako javilo samo od sebe. Reka izvlači negativnu energiju iz čoveka. Tamo se osećam baš smireno i prijatno, volim da provodim vreme na reci.