1Crvena zvezda mts19/3
2Budućnost VOLI17/5
3Cedevita17/5
4Mornar14/8
5Partizan NIS11/11
6Zadar10/12
7Petrol Olimpija10/12
8FMP9/13
9Mega Bemax8/14
10Igokea7/15
11Cibona7/15
12MZT Skopje Aerodrom3/19


VESTI

04.03.2017 /

Klub dobio još dve kazne Evrolige

Košarkaški klub Crvena zvezda mts dobio je u petak 03.03.2017.godine dve odluke disciplinskog sudije Evrolige, za dva odvojena prekršaja, koji će klub koštati čak 42 hiljade evra!
KK Crvena zvezda mts kažnjen je sumom od 18 hiljada eura zbog kako je navedeno „loše organizacije utakmice sa Fenerbahčeom 12.januara ove godine" a kao glavni razlog navode se zakrčeni prolazi i previše gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić" čime je bila ugrožena bezbednost svih na tribinama na tom meču.

I ovoga puta uvaženi su pojedini argumenti kluba koji je u svoju odbranu naveo da dvorana „Aleksandar Nikolić" logistički ograničava mogućnosti KK Crvena zvezda mts da organizuje utakmicu Evrolige po svim zahtevima tog takmičenja, posebno zbog činjenice da su u dvorani morali da budu prisutni i brojni pripadnici obezbeđenja i policije jer je ta utakmica označena kao meč „visokog rizika".

Zbog identičnog, i kao otežavajuća okolnost, ponovljenog prekršaja, KK Crvena zvezda mts kažnjen je sumom od 24 hiljade eura za utakmicu koja je odigrana 26.januara 2017.godine protiv atinskog Panatinaikosa.

Klub je takođe pohvaljen i za ogromne napore koje je učinio u prethodne dve utakmice sa Galatasarajem i Brose Bambergom, koje su takođe nosile epitet „visokog rizika" ali su organizovane bez greške. Klub ovom prilikom želi da se zahvali i predstavnicima policije koji su maksimalno pomogli KK Crvena zvezda mts da organizuje te utakmice.

KK Crvena zvezda mts zato još jednom, poslednji put ove sezone, apeluje na sve koji se budu našli u dvorani na evroligaškoj utakmici našeg kluba, da se dosledno pridržavaju uputstava kluba i sugestija redara i obezbeđenja, jer je klub i dalje pod uslovnom kaznom pražnjenja dvorane na nekoj od narednih utakmica, i to u trenutku kada ekipa koja je najprijatnije iznenađenje takmičenja, ima šansu da se domogne plej ofa.

KK Crvena zvezda mts je samo ove godine na ime kazni (najveći deo otpada upravo na zakrčene prolaze i bacanje predmeta u teren) platio sumu od čak 70.500 eura.

KK Crvena zvezda mts