Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data-drive/www/kkcrvenazvezda.rs/html/content_2.php on line 87

Warning: file_get_contents(http://athletewidget.redbull.com/index/get-html-text/id/712): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data-drive/www/kkcrvenazvezda.rs/html/content_2.php on line 87
 •  
  CZV   CIB
  78 : 68
  Sep 28, Fri 20.00
 •  
  BUD   CZV
  71 : 87
  Oct 7, Sun 19.00
 •  
  CZV   KRK
  80 : 66
  Oct 13, Sat 17.00
 •  
  CZV   IGO
  96 : 75
  Oct 20, Sat 21.00
 •  
  FMP   CZV
  72 : 81
  Oct 27, Sat 18.30
 •  
  CZV   CED
  94 : 79
  Nov 3, Sat 21.00
 •  
  OLI   CZV
  60 : 83
  Nov 10, Sat 17.00
 •  
  CZV   MOR
  104 : 71
  Nov 17, Sat 19.00
 •  
  PAR   CZV
  71 : 77
  Nov 24, Sat 19.00
 •  
  CZV   ZAD
  97 : 70
  Dec 9, Sun 19.00
 •  
  MEG   CZV
  68 : 78
  Dec 15, Sat 19.00
 •  
  CIB   CZV
  54 : 76
  Dec 22, Sat 17.00
 •  
  CZV   BUD
  86 : 72
  Dec 30, Sun 19.00
 •  
  CZV   CSP
  83 : 71
  Jan 2, Wed 20.00
 •  
  KRK   CZV
  66 : 96
  Jan 4, Fri 18.00
 •  
  UNI   CZV
  79 : 74
  Jan 8, Tue 20.45
 •  
  VBC   CZV
  92 : 76
  Jan 16, Wed 20.45
 •  
  CZV   VBC
  81 : 82
  Jan 23, Wed 19.00
 •  
  CSP   CZV
  72 : 71
  Jan 29, Tue 21.00
 •  
  CZV   PET
  89 : 61
  Feb 2, Sat 19.00
 •  
  CZV   UNI
  105 : 89
  Feb 5, Tue 18.45
 •  
  MOR   CZV
  57 : 90
  Feb 9, Sat 19.00
 •  
  CZV   PAR
  70 : 68
  Mar 3, Sun 18.00
 •  
  ZAD   CZV
  69 : 87
  Mar 9, Sat 17.00
 •  
  CZV   MEG
  100 : 76
  Mar 16, Sat 19.00
1Crvena zvezda mts21/1
2Cedevita16/6
3Budućnost VOLI16/6
4Partizan NIS14/8
5Mega Bemax10/12
6FMP10/12
7Cibona9/13
8Mornar 8/14
9Igokea7/15
10Krka NM7/15
11Zadar7/15
12Olimpija Petrol6/16


VESTI

09.04.2019 /

Konferencija za medije Nebojše Čovića

KK Crvena zvezda mts boriće se za trofej ABA lige i plasman u Evroligu protiv ekipe Budućnosti. Finalna serija počinje u petak. Drugi meč se igra već u nedelju, a obe utakmice igraće se od 19 časova u kući Crvene zvezde, dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’
Utakmica protiv Budućnosti ima posebnu uvertiru. Dešavanja iz prošle sezone ostavile su gorak ukus jer teren nije jedini govorio. KK Crvena zvezda mts se nada da će ove sezone biti drugačije i da će se pobednik odlučiti isključivo igrom ’’pet na pet’’, a da će minijature van terena zameniti one trenerske. Naravno, Zvezdina prednost i ovog puta biće najbolji navijači jer su se crveno-beli košarkaši za to izborili ostvarivši 21. pobedu u 22. utakmice. 

Ovim povodom, ali o brojnim temama govorio je predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović koji je i ovog puta bio na raspolaganju za sva pitanja novinara. 

’’Kao što znate, ja kao predsednik kluba nisam držao nijednu konferenciju za štampu od početka plejofa. To naglašavam jer je u pojedinim medijima prezentirano da su klupska saopštenja, zapravo moja. Crvena zvezda ima jasnu strukturu gde se zna ko šta i kako radi. Imali smo zamenu teza u pokušaju da se sportska nadmetanja u plejofu prebace na drugi teren. Menadžment Crvene zvezde je uradio izvrstan posao, svako je imao svoje zaduženje i mislim da je svako radio kako treba.Crvena zvezda nije Nebojša Čović, ima jasnu strukturu i hijerarhiju gde se zna kako šta funkcioniše’’, rekao je u uvodnom izlaganju predsednik kluba koji je potom govorio o predstojećoj finalnoj plejof seriji ABA liga:

’’Bilo je određenih nesporazuma oko hale ’’Aleksandar Nikolić’’. Mislim da nas nisu baš planirali u finalu, ali je na kraju sve bilo kako treba. Crvena zvezda u petak i nedelju igra svoje utakmice u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Obezbeđeni su i kompletni trening termini. Imali smo određene probleme sa futsal i rukometnom utakmicom. Obe utakmice su izmešetene u ’’Štark arenu’’ na šta smo posebno zahvalni republici Srbiji, gradu Beogradu, Rukometnom savezu Srbije i Fudbalskom savezu Srbije. S toga, igraćemo u našoj kući gde smo igrali i sve utakmice ove sezone u ABA ligi i Evrokupu’’, istakao je Nebojša Čović, a potom dodao:

’’Mi smo definisali ciljeve za ovu sezonu, a to su osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. To mislim da nije samo interes Crvene zvezde, već srpske košarke, ali i šire odnosno cele Republike Srbije. Zato nam je pomoć potrebna i od države jer se susrećemo sa klubom koji je očigledno državni projekat korporativne organizacije. Svi dobro znate šta se događalo prošle godine. Zato pozivam naše navijače da maksimalno ispunimo halu ’’Aleksandar Nikolić’’ i naravno da to bude u okviru fer pleja i korektnog navijanja. Po propozicijama ABA lige gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulaz’’, rekao je predsednik KK Crvena zvezda mts. Nakon toga Čović je govorio o načinu prodaje karata:

’’Prodaja karata će biti u paketu za dve utakmice, za petak i za nedelju. Prodaja počinje u sredu od 12 časova, na dva prodajna mesta. Jedno je Mali Kalemegdan, a drugo SD Crvena zvezda u Ljutice Bogdana. Naglašavam da se prilikom prodaje, u skladu sa zakonom, biće neophodna identifikacija. Ako ipak neko promakne, obeležja neće biti dozvoljena. Podsećam vas na 2. kolo ABA lige kada je u Podgorici prebijen navijač Crvene zvezde koji je bio sa detetom i imao samo šal Crvene zvezde’’, istakao je Čović, a potom dodao:

’’Mislim da je polufinalni meč između Crvene zvezde i Partizana bilo finale pre finala. Žao mi je što to nije bilo finale jer mislim da Srbija kao zemlja košarke ima zaista najkvalitetnije košarkaške klubove. Ne mislim samo tu na Crvenu zvezdu i Partizan, već i na Megu i FMP koji su sa izrazito mladim timovima napravili zapažene rezultate. Pa i na drugu ABA ligu gde su Borac, Dinamik, pa i Vršac igrali dobro. Naravno, postoji finansijskih problema u klubovima širom Srbije, a država tu pomaže koliko je u mogućnosti. Nažalost, moramo svi funkcionisati u svojim okvirima’’, rekao je Čović, a posle se ponovo osvrnuo na naredne utakmice:

’’Verujem da će finale proteći u najboljem mogućem redu i da će sve biti regularno. Dobro ćemo pratiti šta se sve događa i jasno i precizno ćemo obaveštavati javnost. Faktor zaleđene vode, 15 do 20% ima i vode, ali je problem šta se događa ispod leda. Vi to shvatite kako god želite, ali su to smernice po kojim ćemo ići. Maksimalno ćemo koristiti prednost domaćeg terena jer smo za to igrali 22 kola i izgubili samo jednu utakmicu. Dvoranu ’’Aleksandar Nikolić’’ imaćemo i za treninge. Po propozicijama ćemo dan pre obezbediti večernji termin gostujućoj ekipi, kao i na dan utakmice trening od 60 minuta što će biti isto obezbeđeno. Smeštaj je prema ABA ligi u hotelu ’’Crown Plaza’’, a ekipa Budućnosti će tu stići u četvrtak uveče mislim. Verujem da će sve proći regularno, a mi sigurno nećemo ćutati i opuštati se jer imamo jako loše iskustvo iz prošle sezone, a ni u ovoj nije bilo bog zna kako dobro’’, rekao je Čović.

Usledila su pitanja novinara. Prvo je bilo u želji za ekskluzivitetom i incidentom koji se dogodio uz teren na prethodnoj utakmici:

’’Da li ste bili na utakmici kada su legendi izbacili fotelju? Mislio sam da ćete me pitati šta je najvažnije. Kako smo uspeli da pobedimo. Očigledno postoje mreže u različitim bojama kada su mediji u pitanju koje bi stavile nešto što ne treba u prvi plan. Da, dogodio se incident i osuđujem ga, a sada sledi ono što zakon propisuje. Molim vas, ali sumnjam da ću uspeti, da to ne bude glavna vest. To podstiče nasilje. Glavna vest je odlično ponašanje igrača, stručnih štabova u onakvoj tenziji. Nikakvo izmeštanje fotelje nije bilo. Nikakav propust u organizaciji Crvene zvezde i obezbeđenja nije postojao. Žao mi je, ali nikakav ekskluzivitet ne mogu da vam dam. Bio sam, video sam... Ne podržavam to i mislim da je ružno, a ako je olakšavajuća okolnost, mada ne može da bude, dogodilo se u okviru porodice. Hajde da u drugim bojama gledamo na utakmicu’’, rekao je predsednik kluba Nebojša Čović.

Prisutne novinare je zanimalo viđenje predsednika o prošloj utakmici.

’’Crvena zvezda je odigrala odlično. Dobro smo se spremili, psihički stabilni... U poslednjih 3, 4 minuta smo imali faktor humanosti da vas ne podsećam na prethodne godine kada se na tajmautima govorilo ’’šta treba uraditi sa stokom’’.Nadam se da nam je ovako odlično odigrana utakmica dati dodatnu energiju za finale. Mada neće nam biti lako jer smo dobro zapamtili sve’’, rekao je Čović, a onda dodao:

’’Nisam stavio u prvi plan potencijalne neregularnosti, ali sam ih jasno napomenuo. Nadam se, pošto svi imamo iskustvo više, da će biti sve u redu. Naravno, sve zavisi kako ćemo igrati, ali i od navijača koji su pokazali da su ubedljivo najbolji. Očekujem da sada prevaziđu sebe jer i oni za to imaju puno motiva. Naravno, teren je teren i od igrača i trenera najviše zavisi, ali energija koju navijači daju čini ekipu 20, 30 odsto boljom. Naši navijači su najbolji i to su pokazali kada nije bilo lako. Drugi polufinalista je izvanredan tim. Nije tim od početka sezone. Jedan igrač menja tim, a ne pet. Mislim da smo tu negde po budžetu, možda oni malo bolji. U finalu igramo protiv ubedljivo najskupljeg tima, Crna Gora je mala, ali kao takva može više da uloži u tim nego što može Crvena zvezda’’, rekao je Čović.

A da li je sada drugačije u odnosu na prošlu sezonu:
’’Sada je sve drugačije i biće drugačije’’, kratko i efektno je rekao predsednik kluba.

Još jedno malo podsećanje na prošlu sezonu je usledilo...

’’Na kraju se sve svelo, ko nam je kriv kada smo imali Lesora. Može sve da bude i ovako i onako, ali igrači i treneri moraju da odluče o nekim stvarima. Odnosno, svi koji su na ploči igrališta, a tu ima i zapisnički sto’’, rekao je Nebojša Čović.

Usledilo je pitanje o zdravstvenom statusu Džoa Reglanda:

’’Džo Regland je imao intervenciju na kolenu, oporavlja se i neće biti spreman za prve dve utakmice. Možda će biti spreman za Podgoricu, ali to ne možemo da garantujemo jer to zavisi od doktora. Ipak, Zvezda nije jedan igrač, ma ko on bio, što smo i pokazali iako je i to medijski pumpano’’, istakao je Čović.

Da li bi bilo bolje da ima i gostujućih navijača?

’’Neću biti saglasan sa tim da je bolje da ima gostujućih navijača iz prostog razloga što su propozicije potpuno jasne. I prošle godine ih nije bilo. Ne možemo da garantujemo bezbednost. Takva je odluka i to je definitivan stav uz maksimalno poštovanje propozicija. Očekujem isto da Budućnost primeni i nema ljutnje. Poštujemo reciprocitete, to je ispalo sasvim dobro u seriji protiv Partizana što ste imali priliku da vidite i sa jedne i sa druge strane’’, zaključio je predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović.