9

Nemanja Nenadić

9

Nemanja Nenadić

Visina
197
Rođendan
02/01/1994
Nacionalnost
srb Serbia
Pozicija
Bek
0avg
Rebounds per game
0avg
Assists per game
0avg
Points per game

Mesto rođenja: Beograd

KARIJERA:

Nemanja Nenadić ima 25 godina, prešao je trnovit ali i brz put od malih klubova do najveće košarkaške scene. Slodes, Tamiš, Pirot i Vojvodina, do Dunava iz Starih Banovaca. Nastupajući u KLS dokazao je svima da je u pitanju samo jedan neprimećeni talenat jer je imao fantastičnu sezonu sa senzacijom Prve lige Srbije. Usledio je poziv FMP-a.

Za mnoge ljubitelje košarke i dalje anoniman, ali sa fenomenalnim ’’prvim korakom’’ postao je jedan od glavnih igrača FMP-a. Sastav iz Železnika je imao fenomenalnu sezonu, a Nenadić je iz meča u meč pokazivao da mu je mesto na najvišoj sceni. Bio je najbolji igrač Pantera u pohodu na finale Superlige Srbije. Crvena zvezda je bila prejaka, ali učinak u Superligi Srbije od 16 poena u proseku doneo je Nenadiću status drugog najboljeg strelca lige.

Logičan sled okolnosti je bio da se Nemanja Nenadić priključi prvom timu Crvene zvezde. Trebalo bi istaći i da se Nenadić našao na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića, a u dresu reprezentacije Srbije nastupao je i na Univerzijadi 2017. godine.

Sa Crvenom zvezdom osvojio je dve titule prvaka Srbije, ABA ligu i ABA liga Superkup.