Dragan Šakota

Trener
Rođen 16.juna 1952.godine u Beogradu. Igračku karijeru proveo je u ekipi IMT-a sa Novog Beograda, klubu u kome je započeo svoju trenersku karijeru dugu preko 35 godina. Tokom bogate trenerske karijere, vodio je ekipe IMT-a, Zadra, Cibone, a od 90-tih godina prošlog veka nastavio je da gradi karijeru u Grčkoj, kao trener PAOK-a, Iraklisa, Olimpijakosa, Arisa i AEK-a. U Grčkoj je ostvario najveći uspeh u istoriji AEK-a, osvajanjem nacionalne titule 2002.godine, a 16 godina kasnije I pobedom u FIBA Ligi Šampiona. Pored ovih trofeja, sa ekipom IMT-a osvojio je Kup Jugoslavije 1987.godine ,sa ekipom PAOK-a Kup Kupova 1991.godine, a sa Crvenom zvezdom koju je vodio u periodu 2005-2007. godine osvojio je kup Radivoja Koraća 2006.godine i igrao finale nacionalnog prvenstva. Ovo je drugi put da Dragan Šakota vodi ekipu Crvene zvezde sa kojom je potpisao ugovor do kraja takmičarske sezone 2019-2020, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Pored angažmana u klubovima, Dragan Šakota je deo svoje trenerske karijere ispisao i radeći u nacionalnom timu Jugoslavije, kao i Srbije Ii Crne Gore, prvo kao pomoćnik Dušanu Ivkoviću I Željku Obradoviću, a u prvog trenera nacionalnog tima Srbije i Crne Gore promovisan je 2006. godine kada je vodio A selekciju na Svetskom prvenstvu u Japanu. Tokom svoje karijere, osim klubova iz Srbije, bivše Jugoslavije i Grčke, vodio je I Fortitudo iz Bolonje, tursku Antaliju, a u AEK se vratio 2015.godine. Tokom 3 sezone atinski klub vratio je u vrh grčke košarke, da bi 2018.godine osvojio dva trofeja (FIBA Liga šampiona I kup Grčke) a poziv Crvene zvezde mts dočekao ga je na mestu generalnog direktora žuto-crnih. Po drugi put, zvanično je promovisan u trenera Crvene zvezde 23.novembra 2019.godine.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV

Andrija Gavrilović

Pomoćni trener
Rođen je 13. januara 1965. Osim skoro decenijskog rada u košarkaškoj akademiji u Italiji, bio je angažovan u Olimpiji iz Milana od 1999.godine, Rozetu, Virtusu, Unikahi, a od 2008.godine trenersku karijeru je nastavio u Rusiji, u UNIKS-u i Himkiju gde je proveo čak 6 godina, i sa tim klubom osvojio dve titule Evrokupa i VTB ligu. Svoj trenerski put započeo je kao trener mlađih selekcija KK Crvena zvezda. Ponovo kao crveno-beli ovoga puta u ulozi pomoćnog trenera pomogao je da KK Crvena zvezda mts osvoji tri trofeja: ABA ligu, Superkup ABA lige i Prvenstvo Srbije.
Trenutni tim
CZV

Nebojša Ilić

Tim menadžer
Rođen je 26.februara 1968.godine u Beogradu. Jedan je od legendarnih košarkaša Crvene zvezde koji je obeležio čitavu jednu epohu. Crveno-beli dres nosio je od 1986. do 1993. godine i sa Zvezdom je u sezoni 1992/1993 osvojio titulu šampiona. Jedan je od najboljih Zvezdinih šutera svih vremena. Protiv Vojvodine je 1992. godine postigao čak 71 poen što je i dalje rekord domaćih prvenstava na jednoj utakmici. Takođe, Ilić je i sezonski rekorder po broju poena pošto je iste takmičarske godine na 43 utakmice ubacio 1287 poena. Osim u Crvenoj zvezdi nastupao je i za španski Kaseres. Trenutno ima najduži staž u Crvenoj zvezdi s obzirom da funkciju tim menadžera obavlja još od 2001. godine. Zanimljivo je istaći da je od 2010. godine i tim menadžer reprezentacije Srbije. Sa Crvenom zvezdom je bio prvak države 1993.godine kao igrač, a od 2004. godine preko 2006. kada je Crvena zvezda osvojila KRK, pa do danas, kada je osvojeno još 15 titula u regionalnim i domaćim takmičenjima, učestvovao je kao tim menadžer i sportski direktor u svim osvojenim trofejima KK Crvena zvezda mts.
Trenutni tim
CZV

Milenko Topić

Pomoćni trener
Rođen je 6.marta 1969.godine. Nekadašnji kapiten KK Crvena zvezda, osvajač titule prvaka SRJ sa crveno-belima 1998.godine, reprezentativac Jugoslavije sa kojom je osvojio titulu prvaka Evrope 1997.godine, titulu prvaka sveta 1998.godine, kao i srebro na OI u Atlanti i bronzu na EP 1999.godine u Francuskoj. U svoju Crvenu zvezdu prema kojoj je uvek pokazivao neskrivenu ljubav, vraća se u leto 2017.godine kao pomoćnik prvog trenera, a u ulozi vrlo važnog člana stručnog štaba, u jednom periodu i prvog trenera osvojio titulu prvaka Srbije u junu 2018.godine. Kao pomoćnik stručnog štaba osvojio je još jednu titulu prvaka Srbije, ABA ligu i Superkup ABA lige 2019.godine. Deo stručnog štaba Crvene zvezde mts i u takmičarskoj 2019-2020.
Trenutni tim
CZV

Saša Kosović

Pomoćni trener
Rođen je 18.jula 1979.godine u Sarajevu. Od 2011.godine pomoćni trener u KK Crvena zvezda mts, gde je sa velikim uspehom pomagao Svetslavu Pešiću, Dejanu Radonjiću, Dušanu Alimpijeviću, Milenku Topiću i Milanu Tomiću, i bio važan šraf u svim uspesima i titulama crveno-belih. Kosović je 1999. godine upisao DIF, a 2002. je počeo da radi kao trener mlađih kategorija. Na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu diplomirao je 2006. godine, a na Visokoj školi za košarkaške trenere diplomirao je 2014. godine.
Trenutni tim
CZV

Aleksandar Lukman

Kondicioni trener
Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Fakultet fizičkog vaspitanja u Beogradu. Doktorirao je 2008. godine na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine, a ovo mu nije prvi dolazak u Crvenu zvezdu. Naime, Lukman je bio kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća. Trebalo bi istaći da Lukman ima i bogato internacionalno iskustvo kao kondicioni trener. Naime, bio je u stručnom štabu Uniksa iz Kazanja sa kojim je i osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, Lukman je osvojio i evropski trofej i to Evrokup 2015. godine. Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine. Povratak u Crvenu zvezdu, u stručni štab Milana Tomića 2018. godine propraćen je sa tri trofeja, a to su Superkup ABA lige, ABA liga i prvenstvo Srbije.
Trenutni tim
CZV

Milorad Ćirić

Fizioterapeut
Rođen je 18.jula 1968.godine u Beogradu. Na Višoj školi za fizioterapeute Milorad Ćirić diplomirao je 1992. godine i od tada radi u sportu. Milorad je tako krenuo stopama svog oca Petra, čuvenog fizioterapeuta, koji je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988) bio u stručnim timovima naših kajakaša, kanuista i veslača koji su osvojili nekoliko medalja. Milorad je prvo je sarađivao sa fudbalerima i to u beogradskim klubovima Čukarički i Obilić, da bi potom prešao u košarku gde je ostao do danas. Kratko se zadržao u Beovuku i Beopetrolu, da bi 1998. godine došao u FMP iz Železnika. Sa panterrima je osvojio dva šampionska prstena Jadranske lige i tri Kupa Radivoja Koraća, a radio je i sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije i to više nego uspešno pošto je bio u stručnom štabu selektora Svetislava Pešića na EP 2001. i SP 2002. godine kada je naša selekcija osvojila dve zlatne medalje. Učesnik je brojnih seminara iz sportske medicine u zemlji i regionu i član Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije. U Crvenoj zvezdi je od 2011.godine i aktivno je učestvovao u svim velikim uspesima crveno-belih sa kojima je do 2019.godine osvojio čak 14 trofeja. Važan deo stručnog štaba i u takmičarskoj 2019-2020.sezoni.
Trenutni tim
CZV

Dr Nebojša Mitrović

Doktor
Rođen je 12.septembra 1971.godine u Beogradu. Prim dr sc med Nebojša Mitrović zaposlen je na Klinici za hirurgiju KBC "Zemun" Beograd, gde obavlja funkciju šefa odeljenja. Od 2011. je Klinički asistent na katedri Hirurgije Medicinskog fakulteta u Beogradu. Autor je i koautor više naučnih radova iz oblasti Opšte hirurgije i Sportske medicine. Završio je kurs za timskog lekara Internacionalne federacije sportske medicine (FIMS). Paralelno sa hirurškom praksom, poslednjih 14 godina stiče iskustvo u sportskoj medicini angažujući se kao klupski lekar prevashodno u košarci (KK Beopetrol, KK Atlas, KK FMP, KK Crvena zvezda). Od 2008. do 2012. angažovan kao lekar seniorske košarkaške reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Kao lekar olimpijskog tima učestvovao na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008) i Mediteranskim igrama u Almeriji (2005). Od 2011.godine deo je stručnog štaba Crvene zvezde, i vodi brigu o zdravlju svih igrača KK Crvena zvezda.
Trenutni tim
CZV

Dr Boris Gluščević

Doktor
Rođen je 29.maja 1967.godine. Medicinski fakultet završio je u Beogradu 1994. godine. Magistrirao je 2002, a doktorant specijalista ortopedije sa traumatologijom je od 2003. godine. Boris Gluščević bavi se artroplastikom velikih zglobova, traumatologijom lokomotornog sistema i sportskom traumatologijom. Autor je preko 40 radova, a u preko 60 radova je učestvovao kao koautor. Član je Udruženja ortopeda Srbije i Evropskog udruženja ortopedskih hirurga. Titulu primarijusa stekao je 2010. Kao doktor u KK Crvena zvezda Gluščević radi od sezone 2011/2012 i deo je stručnog štaba i lekarskog tima KK Crvena zvezda. Kao deo crveno-bele porodice bio je deo svih uspeha crveno-belih košarkaša i titula koje su osvojene u poslednjih 8 godina.
Trenutni tim
CZV