Čović: Tomića dugo poznajemo i imamo izuzetnu saradnju

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je na konferenciji za medije o aktuelnom trenutku u kom se nalazi klub sa Malog Kalemegdana.

KK Crvena zvezda mts predstavio je novog trenera Milana Tomića. Medijima se tim povodom obratio predsednik kluba Nebojša Čović koji je govorio o brojnim temama i bio potpuno na raspolaganju novinarima za sva pitanja.
’’Mi nismo žurili, kao što su mnogi žurili sa tipovanjem ko će biti trener. Milana Tomića poznajemo dugi niz godina kroz Evroligu i imamo izuzetno saradnju, kao i sa Olimpijakosom. O Milanovim referencama nemam šta da vam objašnjavam. On je dugo godina u košarci i kao igrač, i kao trener i kao menadžer… Želim mu svu sreću, biće uzbudljiva sezona i neće biti dosadno to vam obećavam’’, istakao je Nebojša Čović u uvodnom izlaganju, a potom odgovorio na konstatacija pripadnika medija da je prošla sezona bila neuspešna:
’’Ne slažem se da je prošla sezona bila neuspešna. Nigde u kamenu ne piše da Crvena zvezda mora da bude 10 ili 15 godina prva. Napravljen je solidan rezultat. Moramo da znamo da istrpimo i trenere i igrače u izuzetno teškom poslu, kada bismo to uradili bilo bi nam mnogo lakše. Ni meni se ne sviđaju svi direktori i urednici mediji, a sa nekim sam isto tako i dobar prijatelj. Crvena zvezda će uvek imati primat na prostoru, ne bivše Jugoslavije kako vole da kažu, već zapadnog Balkana. Jer, Crvena zvezda je najveći brend’’,  istakao je Čović, a potom dodao:
’’Ne žeim da najavljujem borbu za opstanak, to nije naša ambicija. Mislim da je ružno da kažete da nismo prošle sezone imali ni odbranu ni napad. To je ružno jer tako i osporavate one koje su birali. Dušan Alimpijević je izuzetno talentovan i perspektivan trener i žao mi je što se tako završilo. Videćete, ako Bog da, kako će se njegova karijera razvijati. Svi treneri u Crvenoj zvezdi su najbolji treneri’’, rekao je Čović koji je upitan o prelaznom roku:
’’Rano je da govorimo o dolascima i odlascima. Istekli su ugovori Tejloru Ročestiju, Alenu Omiću i Peri Antiću. To je istina i to je jedino što je poznato. Ko će doći i dalje ne znamo, ali ćemo blagovremeno da javimo’’ istakao je predsednik KK Crvena zvezda mts.
Sledeće pitanje za Nebojšu Čovića bio je odnos sa navijačima Crvene zvezde uz konstataciju da je bilo svađe:
’’Sa navijačima se nikada i nismo svađali. Nismo se razumeli u nekim stvarima. Oni su razumeli naše argumente, a mi smo razumeli njihove. Očekujem da bude normalno, a koliko sam informisan mi sa njima nemamo neki problem’’, istakao je Nebojša Čović.