Perperoglu: “Radujem se novom poglavlju u karijeri”

Novi košarkaš Crvene zvezde, Stratos Perperoglu, u intevrju za klupski sajt govori o novom poglavlju u karijeri i životu, novim motivima u novom klubu, publici i atmosferi koja je bila važan faktor u odluci da obuče crveno-beli dres.

Višestruki osvajač Evrolige, reprezentativac Grčke, Stratos Perperoglu od petka je novi član KK Crvena zvezda mts. Rođen u Drami 07.08.1984.godine ovaj velikan evropske košarke, osvajač 16 trofeja sa ekipama Panatinaikosa, Olimpijakosa, Barselone i EFES-a, i nacionalnim timom Grčke, čovek od poverenja velikih trenera za koje je igrao tokom svoje karijere, odlučio se za novu epizodu u svojoj prebogatoj karijeri i životu:

” Veoma sam uzbuđen zbog novog poglavlja koje otvaram u svom životu. Nikada se nisam bojao novih izazova, voleo sam da se nalazim u takvim situacijama. Zato jedva čekam da počnem da radim i treniram sa novim saigračima u dresu Crvene zvezde. Takođe radujem se što ću sada na pravi način i malo bolje upoznati i grad Beograd”.

Stratos stiže u redove Crvene zvezde mts kao igrač koji je “prepun” iskustva koje je sakupljao igrajući za velike klubove i trenere.
PAO, Olimpijakos, Barselona, Efes, reprezentacija Grčke. Međutim, Stratos još uvek ima veliki motiv i ciljeve koje je postavio ispred sebe onog trenutka kada je potpisao za Crvenu zvezdu:

” Moja motivacija je da zaista volim i uživam u onome što radim. Zahvalan sam Bogu na karijeri koju imam i timovima, velikim timovima i klubovima, za koje sam igrao. Novi ciljevi i izazovi su tu, da pomognem mom novom timu, Crvenoj zvezdi da ispuni sve ciljeve koji su zacrtani u sezoni koja sledi”.

Koji je glavni razlog zašto si se odlučio za Crvenu zvezdu? Novi trener Milan Tomić stigao je ovog leta i nije tajna da imate odlične odnose još iz vremena kada ste radili u Olimpijakosu. Takođe, igrao si često protiv Crvene zvezde u bliskoj prošlosti, upoznat si sa veličinom kluba:

“Razgovarao sam sa trenerom, radili smo zajedno i imali smo odličnu komunikaciju još iz vremena kada smo bili zajedno u Olimpijakosu. Uz to, Crvena zvezda je klub sa velikom tradicijom, sa ogromnim brojem navijača, sve zajedno – biće vrlo uzbudljivo i interesantno igrati u dresu Crvene zvezde”.

Poznato je kakvu atmosferu znaju da naprave navijači Crvene zvezde u dvoranama “Aleksandar Nikolić” i “Štark Arena”. Takođe, poznata je i povezanost navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa, ali je grčkom košarkašu takođe poznato i šta može da očekuje kada bude istrčao na parket beogradskih dvorana u dresu šampiona Srbije:

“Dobro mi je poznato kakvu atmosferu mogu da naprave naši navijači u Beogradu. Zaista tako mislim, to je jedno od najboljih mesta za igranje košarke, gledajući atmosferu na tribinama. Zaista sam uzbuđen zbog toga i jedva čekam da zaigram pred našom publikom!

Nova broj 5 crveno-belih, i igrač koji bi svojim kvalitetom i iskustvom trebalo da bude jedan od važnih šrafova u ekipi Crvene zvezde sa predstojeću sezonu, počinje sa radom 13.avgusta u Beogradu, kada će se ekipa okupiti i obaviti prva medicinska testiranja, pred početak priprema.