Zvezdin veliki izazov u Malagi

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju za Božić u Malagu, gde ih u utorak (20.45 časova) očekuje derbi 2.kola TOP 16 faze Evrokupa protiv Unikahe. O predstojećem meču govore trener MIlan Tomić i prvotimci Branko Lazić i Marko Kešelj.

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u ponedeljak u 14 časova čarter letom u Malagu gde ih u utorak od 20.45 časova očekuje jedan od derbija drugog kola TOP 16 faze Evrokupa protiv Unikahe.
Crveno-beli su u nedelju trenirali u dva termina, a voljom žreba u Malagu putuju na Božić 7.januara, na teško gostovanje ekipi koja je u najužem krugu favorita za najviši plasman i osvajač ovog takmičenja.
U prvoj utakmici grupe G, Crvena zvezda je savladala Limož, dok je Unikaha u španskom derbiju poražena u Valensiji.
Međutim, crveno-bele ćeka izuzetno težak posao protiv ekipe koja je u regularnom delu (prvoj fazi) bila najefikasniji tim na svom terenu sa skoro 90 ubačenih poena po meču.
Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić: „ Jedna od utakmica u kojoj nas očekuje veliki protivnik, jedan od favorita za osvajanje Evrokupa i to na njihovom terenu.  Znamo kakva je atmosfera tamo,  ono što moramo da uradimo je da iskontrolišemo utakmicu, njen ritam, da ne dozvoljavamo kontranapade, moramo da iskontrolišemo i skok u odbrani. Ako to budemo sproveli ,imamo velike šanse da dobijemo utakmicu. Unikaha je evroligaška ekipa sa iskusnim igračima, znaju da igraju te utakmice, mi smo sa druge strane, kao tim jaki, kao grupa košarkaša možemo da odgovorimo na to iskustvo.

Unikaha je tim koji nije izgubio utakmicu u ovom takmičenju na svom terenu, i ubacuju 90 poena po meču u proseku:

“Ovo je izazov za nas, lideri su u mnogim parametrima, ali moramo da odigramo jako kvalitetno i da na prvom mestu, ponavljam,  iskontrolišemo utamicu, ali mislim da možemo da im pariramo. Imamo dobru atmosferu, nekoliko dobrih utakmica smo odigrali, ali u Malagi moramo da odigramo mnogo dobar meč”.

Marko Kešelj: „ Očekuje nas kvalitetan protivnik, atletski spremna ekipa, znamo da je špansko prvenstvo najjače u Evropi. Ovo je na neki način lakša utakmica nego protiv Limoža, pritisak je na njima, ali bićemo spremni .
igrali smo dosta oko Nove Godine, ritam je jak, ali najvažnije da smo svi zdravi i spremićemo se za ovu utakmicu. Nama je jedan brejk važan, negde moramo da ga tražimo,ako želimo da prođemo dalje, i ne bojimo se nikoga”.
Branko Lazić: „Prvo gostovanje u TOP 16, Unikaha je jedan od favorita za osvajanje Evrokupa. Biće teško tamo, ali iskreno u dobrom smo ritmu i formi, i idemo sa nadom sa dobrome energijom, dobrom utakmicom možemo da dođemo do brejka.  Unikaha ima kvalitet, puno iskusnih igrača, sa evroligaškim iskustvom, deluju dobro kao tim. Nisu gubili u Evropi do sada na svom terenu, videćemo kako će biti u utorak, ali moramo da odigramo dobro kao tim, sa dosta koncentracije”.
Ekipa stiže u Malagu oko 17 časova, a povratak za Beograd planiran je odmah po odigravanju utakmice u Malagi. Crveno-bele u narednih 8 dana očekuju još dve gostujuće utakmice, protiv Igokee u Lakatašima (12.januar) i protiv Valensije (16.janauar).