Bojan Đerić ” Ovi momci imaju na prvom mestu karakter”

Trener juniora Crvene zvezde mts Bojan Đerić u intervjuu za klupski sajt govori o kvalifikacionom turniru ABA lige u Zadru, odličnim nastupima crveno-belih u dvorani Jazine, mladoj ekipi, karakteru igrača i sistemu rada mlađih selekcija KK Crvena zvezda.

Juniori Crvene zvezde mts trijumfalno su se vratili iz Zadra, gde su izuzetno jakoj konkurenciji, uspeli da ostvare jedan od ciljeva za ovu sezonu, i obezbedili plasman na F4 ABA lige jtd za igrače do 19 godina.
Crveno-beli koji u svom sastavu imaju mahom igrače 2001. i 2002.godište, u konkurenciji Olimpije, Budućnosti, Partizana, Cibone i domaćina Zadra, ostvarili su svih pet pobeda i tako obezbedili učešće na završnom turniru početkom 2019.godine na kome će učestvovati i ekipe Igokee, Cedevite i Cibone.
Trener juniora Crvene zvezde mts Bojan Đerić na prvom mestu je rekapitulirajući turnir, zadovoljan ponašanjem celog tima, borbenošću koju su pokazali i celokupnim utiskom koji su ostavili u Zadru:
„Imali smo maksimalan učinak na turniru, i naravno da sam zbog te činjenice zadovoljan, ali za mene lično, najvažnije je da vidim da ti momci napreduju iz dana u dan i to je suština i cilj kome kao klub težimo u radu sa mlađim selekcijama. Ne treba zaboraviti i to što mi kao klub igramo sa igračima koji su mlađe godište. To što su ti momci doživeli u najboljem smislu, pa je tako jedan Popović imao prilike da sa 16 godina već odigra meč pred punim Jazinama, ne pruža se svaki dan…”
Crveno-beli su krenuli odlično, ubedljiva pobeda protiv Budućnosti, pa vrlo specifična utakmica sa domaćinom Zadrom, u legendarnim i ispunjenim Jazinama:
„Meni su te dve prve utakmice pokazale da ovi momci imaju karakter. Borili su se, bilo je pritiska prvi meč Budućnost, ali je ta utakmica sa Zadrom zaista jedno novo iskustvo za sve. Dobili smo taj meč, kao i onaj sa Partizanom koji je bio prilično izjednačen. Meč sa Cibonom vrlo čudan, vodili smo celu utakmicu, na kraju je rešavali poslednjim šutem, dok je duel sa Olimpijom takođe pokazao mentalitet ovih momaka, jer smo već ostvarili cilj, ali smo želeli i taj meč da dobijemo. Ponavljam, igra uvek može da bude bolja, ali mi je ovaj turnir bio važan da momci pokažu karakter i pokazali su ga”.
Međutim, trener juniora Crvene zvezde mts ističe nešto drugo kao važno i na čemu je fokus:
„ Cilj je da ekipa i momci kao pojedinci rastu kroz mogućnost da igraju jake utakmice. Neki od ovih momaka već imaju i završnice Evrolige za juniore, nekima će ovo biti već drugi F4 ABA lige. Ali najvažnije je da budemo spremni za naredni trening. Meni je to važno, jer se tako gradi radna etika, timski duh, pošto ovi momci puno vremena provode zajedno” rekao je trener crveno-belih i još jednom istakao sistem koji već godinama donosi rezultate KK Crvena zvezda mts u mlađim kategorijama i proizvodi igrače :
„Moram još nešto da dodam… Velika zahvalnost ljudima u Zadru na dočeku, gostoprimstvu i odnosu prema nama. Ti ljudi zaista mnogo vole košarku. Verujem da smo i načinom na koji smo se ponašali kao ekipa, kao Crvena zvezda”
Crveno-beli nastavljaju takmičenje u prvenstvu, a prvi naredni veliki izazov biće upravo završnica ABA lige za juniore. Nakon toga, sada već tradicionalno, sledi i Evroligin kvalifikacioni turnir „Marko Ivković” koji će se igrati tokom februara na kome Crvena zvezda već godinama osvaja prvo mesto.