Crveno-beli otputovali u Laktaše

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali u Laktaše, gde ih sutra očekuje meč 15.kola ABA lige protiv Igokee. O predstojećoj utakmici govore trener MIlan TOmić i prvotimac Ognjen Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u petak u ranim jutarnjim časovima u Laktaše, gde ih u subotu očekuje meč 15.kola ABA lige sa ekipom Igokee.
Meč u sportskoj dvorani u Laktašima počinje u 17 časova.
Ovo će biti 16.duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, crveno-beli su do sada slavili 10 puta.
Sa perfektnim skorom od 14-0  ekpa Crvene zvezde putuje u Republiku Srpsku sa dosta problema pošto su zbog povreda odsutni ili pod znakom pitanja za ovaj meč Branko Lazić, Maik Cirbes i Bili Beron.
U prvoj utakmici u Beogradu crveno-beli su slavili 96:75.
Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić:
„ Utakmica u Laktašima, novo gostovanje  za nas nakon Novog Mesta i Malage. Još jedna teška utakmica, imamo problem, neću moći da računam na Lazića, Cirbesa, Bili Beron je dobio udarac u koleno i takođe je rovit. Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, skoncentrisano, bez praznog hoda. Igokea je promenila trenera, doveli su i novog igrača, menjaju u hodu, i sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani ovaj meč”
Ognjen Dobrić: „ U odnosu na prvi meč koji smo igrali u Beogradu, Igokea je prertpela dosta promena. Dobar tim, sada i sa novim trenerom, otišao je Zubčić, ali stigli su u međuvremenu dobri igrači, Lafajet, Vilijams, sada i Luković.  U prošlosti smo igrali dobre utakmice u Laktašima,  i zato se nadam da će publika imati šta da vidi i u subotu. Poznato je da Crvena zvezda ima puno navijača u Republici Srpskoj i nadam se da će veliki broj njih doći da nas podrži u subotu, jer nas čeka dobar protivnik”
Ekipa se vraća u Beograd autobusom odmah po završetku meča, a novi put zakazan je već za utorak u ranim jutarnjim časovima, pošto crveno-beli gostuju i u trećem kolu TOP 16 faze Evrokupa protiv Valensije u Španiji (sreda 20.45 časova).