Veliko priznanje za Crvenu zvezdu i Slobodana Klipu

Trener kadeta i koordinator mlađih kategorija Crvene zvezde Slobodan Klipa učestvovao je na Internacionalnoj košarkaškoj klinici u Atini.

Košarkaški klub Crvena zvezda mts dobio je još jedno veliko priznanje za uspešan rad sa mlađim selekcijama. Naime, nedavno je održana Internacionalna košarkaška klinika u Atini u organizaciji grčkih košarkaških trenera čiji je predsednik legendarni Panajotis Janakis.
Na klinci je bilo dva predavača, veoma priznatih i poznatih širom evropskog kontinenta po svom radu sa mlađim kategorijama. Kao predstavnik Crvene zvezde na klinici je govorio Slobodan Klipa, trener crveno-belih kadeta i koordinator mlađih kategorija. Uz njega predavač je bio Žan Em Tupan dugogodišnji trener mlađih selekcija reprezentacije Francuske i trener brojnih francuskih klubova.
Slobodan Klipa je u dnodnevnom programu govorio na temu bazičnog napada, razvoju individualne taktike i taktičkog razmišljanja kod mladih košarkaša. Utisci trenera Klipe bili su veoma pozitivni nakon ovog okupljanja:
’’Domaćin ovog događaja bio je legendarni Panajotis Janakis i on nas je ugostio na sjajan način. To je velika čast za mene, ali i za Crvenu zvezdu jer uvek ističem da je najvažniji sistem odakle dolazimo i ne dozvoljavam da bilo ko ističe sebe iznad sistema koji je godinama građen i koji je doneo velike rezultate. Uvek kažemo da sistem i koncept rada u mlađim kategorijama Crvene zvezde se mora poštovati, kako zbog rezultata u pravljenju seniorskih igrača, tako i zbog rezultata koje Crvena zvezda postiže u svim uzrastima. Ukratko, sistem je takav da deca dobijaju isključivo ono što svojim radom i treningom zasluže. To su prepoznali i u Grčkoj i potrudio sam se da njihovim trenerima predstavim naš sistem na najbolji mogući način’’, rekao je Klipa, a potom dodao:

’’Moje učešće na predavanju u Atini poteklo je od trenera Milana Tomića koji me je predložio. Iskreno, malo sam se brinuo kako će sve to izgledati jer je predavanje pratilo više od 200 trenera. Kako mi je rečeno, svi su veoma zadovoljni i to mi je veoma važno. Njima je značilo da čuju više o sistemu Crvene zvezde, ostvareni su kontakti sa brojnim klubovima. Kadeti su dobili poziv da učestvuju na jakom turniru u Patri, a recimo Olimpijakos je izrazio želju da sve naše i njihove selekcije odigraju prijateljske susrete u svakom uzrastu’’, zaključio je Slobodan Klipa.