Crveno-beli na domaćem terenu nakon 14 dana

Košarkaši Crvene zvezde mts doćekaće FMP u 16. kolu ABA lige. Lider regionalnog takmičenja će odigrati drugi meč u Novoj godini u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’, a prvi u ABA ligi.

Košarkaši Crvene zvezde mts iza sebe imaju seriju teških gostovanja. Četiri utakmice u samo dve nedelje odigrane su van Beograda, u ABA ligi crveno-beli su upisali dve pobede u ABA ligi, produžili trijumfalni niz, dok su u gostima Valensiji i Unikahi zabeležena dva poraza.
Konačno, nakon dve nedelje odsustva, izabranici Milana Tomića vraćaju se u svoju dvoranu. U subotu od 19 časova crveno-beli će dočekati FMP u pohodu na 16. pobedu u ABA ligi i produžetak fantastičnog niza pobeda.
Svoja očekivanja pred narednu utakmicu izneo je trener Crvene zvezde Milan Tomić:
’’Očekuje nas utakmica na našem parketu posle dve nedelje. U goste nam dolazi FMP, veoma talentovana i mlada ekipa koja je u dosadašnjem toku ABA lige pokazala da poseduje kvalitet. Potenciramo da nam je potrebna koncentracija tokom čitavih 40 minuta jer smo u nekim od prethodnih utakmica videli da pad od samo nekoliko minuta može skupo da košta. Zato je potrebno da budemo fokusirani u subotu i da pred našim navijačima pokušamo da ostvarimo novu pobedu’’, istakao je Tomić.
Pred okršaj sa ’’Panterima’’ govorio je i bivši igrač FMP-a Boriša Simanić:
’’Iza nas su veoma naporne dve nedelje na relaciji Novo Mesto – Laktaši – Španija. Brojna putovanja i zahtevne utakmice i zaista se radujemo što ćemo konačno igrati pred našim navijačima. Dugo godina poznajem brojne igrače FMP-a i u pitanju je zaista talentovana ekipa. Želimo da pobedimo u ovoj utakmici, a za to je neophodno da budemo fokusirani tokom svih 40 minuta što možda nije bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama. Podrška nam je potrebna i protiv FMP-a, ali i utakmici sa Valensijom koja nas očekuje već u sredu’’, rekao je Simanić.
Karte za naredne dve utakmice u kojima je domaćin Crvena zvezda, protiv FMP-a i Valensije, puštene su u prodaju. Cena karata za utakmicu sa FMP-om i Valensijom možete pronaći na sledećem linku.
Zvezdaši, vidimo se!