Poraz Crvene zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili u Zagrebu od Cedevite 84:68 u derbi utakmici 17.kola ABA lige. Najefikasniji kod crveno-belih bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena. U narednom kolu rival Olimpija, ekipa već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putuje u Francusku.

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u ABA ligi, pošto ih je u Zagrebu savladala Cedevita sa 84:68 (21:20, 28:13, 21:12, 14:23) u 17. kolu regionalnog takmičenja.
Najefikasniji kod crveno-belih bio je Dobrić sa 17 poena, Ristić je dodao 12, dok je Odžo imao 10 poena.
Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su jednu od lošijih utakmica ove sezone, u kojoj su rezultatski bili izjednačeni tokom prvih 10 minuta utakmice, ali su kola krenula nizbrdo tokom druge deonice u kojoj su domaći igrači pogađali sve i polako sticali rezultatsku prednost, do konačnih 45-32.
Stvari na parketu izgledale su još lošije tokom treće deonice, i početkom poslednje u kojoj je domaćin stigao do velikih +29, ali je Ognjen Dobrić inicirao seriju crveno-belih 17-4, pa je na kraju na semaforu dvorane „Doma sportova” stajalo 84:68.

Crvena zvezda: Regland 2, Čović, Kešelj 5, Perperoglu 5, Davidovac 8, Nenadić, Faje 1, Beron 5, Dobrić 17, Ristić 12, Simanić 3, Odžo 10.

Milan Tomić, trener Crvene zvezde:
“Prvo bi hteo da čestitam Cedeviti na pobedi. Bili su bolji od nas. Mi smo u zadnjoj četvrtini odigrali nešto, ali pre toga su oni tri četvrtine bili bolji, i to rezultat i pokazuje. Mi smo igrali ovu utakmicu posle poraza od Valensije i mislim da nas je taj poraz i psihički i fizički malo ugušio, tako da nismo mogli da reagujemo.”
Ekipa se autobusom vraća za Beograd tokom noći, a već u ponedelja u ranim jutarnjim časovima putuje za Limož preko Pariza.