KRK – Zvezda startuje protiv Dinamika

Žrebom u dvorani “Hajat” u Beogradu određeni parovi četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća. Crvena zvezda mts na startu protiv Dinamika.

Košarkaši Crvene zvezde mts sastaće se u četvrtfinalu kupa „Radivoja Koraća” sa ekipom Dinamika odlučeno je žrebom u beogradskom hotelu „Hajat” koji je organizovao Košarkaški Savez Srbije.
I ove godine Kup Radivoja Koraća održaće se u Nišu, od 14-17.februara, a sve utakmice igraće se u dvorani „Čair”.
Utakmica kojom crveno-beli otvaraju svoj prvi nastup u borbi za „Žućkovu levicu” odigraće se u petak od 19.30 časova časova.
Ukoliko se plasiraju u polufinale crveno-beli će se sastati sa pobednikom četvrtfinalnog duela Mega – Borac
Četvrtak, 14. februara
FMP – Sveti Đorđe Žitište
Partizan – OKK Novi Pazar
Petak, 15. februara
Mega Bemaks – Borac Čačak
Crvena zvezda – Dinamik
Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić: “Prvo domaće takmičenje za vrlo vredan trofej koji nosi ime po velikanu srpske I jugoslovenske košarke. Svi koji su se zasluženo našli u žrebu sigurno da žele da se prikažu u što boljem svetlu. I osvoje “Žućkovu levicu”. Kup takmičenja su sigurno specifična jer daju svima podjednaku šansu, takođe I donose mogućnost da se osvoji vredan trofej posle tri utakmice. Zadovoljan sam žrebom, svakako da ako želite da osvojite trofej morate da pobedite sve rivale koje Vam dodeli žreb. Počinjemo Dinamikom u petak, ekipa koja ima svoj kvalitet. Maksimalan respect prema svakom rivalu, I idemo korak po korak, jer nas do krajnjeg cilja očekuju potencijalno tri utakmice u tri dana. Očekujem I veliku podršku naših navijača kojih tradicionalno ima puno u Nišu I tom delu Srbije”
Kapiten Branko Lazić: ” Velika svečanost srpske košarke, čiji sam učesnik više godina I znam koliko je lepo I važno biti deo kupa Radivoja Koraća, takođe I osvojiti ovo takmičenje. Poštujemo sve timove, startujemo protiv Dinamika I u taj meč moramo da uđemo maksimalno. Kup je vrlo specifično takmičenje, po ovom rasporedu mogli bi da odigramo tri utakmice u tri dana, I zato moramo korak po korak, jer svi kao I mi žele ovaj trofej. Očekujem kao I svake godine, da dođu naši navijači koji bi nam puno pomogli I dali potrebnu podršku da odigramo dobro u Nišu”
Veliko finale igra se u nedelju 17.februara u dvorani “Čair”.