Tomić: Bitna pobeda za nastavak sezone

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedom su se oprostili od učešća u Evrokupu. Trener crveno-belih Milan Tomić sumirao je utakmicu i najavio period kada će se odlučivati o trofejima

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedom su se oprostili od učešća u Evrokupu. U jednoj veoma atraktivnoj utakmici crveno-beli su ubacili čak 105 poena, a kao nagrada za izvanredno napadačko izdanje stigla je i ubedljiva pobeda nad Unikahom.
Ostaje žal, ali sezona ide dalje i najbitnije tek sledi. Već za deset dana kreće borba za drugi trofej u sezoni, a nije daleko ni plejof ABA lige:
’’Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu. Mislim da smo odigrali bolje od rivala. Čestitam timu i zahvalio bih se našim navijačima što su došli da pogledaju poslednju utakmicu koju smo odigrali u Evrokupu. Utakmica je bila na nivou na kom Crvena zvezda treba da igra svaki put. Sigurno da nam je svima žao što se nismo plasirali u osam najboljih ekipa u Evrokupu. Znate i sami da smo gubili utakmice na jedan posed, jedan skok u odbrani u Malagi, jedan poen u Limožu… Ostaje nezadovoljstvo, ali ne možemo ništa mnogo da razmatramo tim povodom. Imamo Kup pred nama i ABA lige i nastavljamo dalje. Imali smo dosta povređenih i bolesnih igrača u poslednjih 15-20 dana, ali to nije opravdanje. Ne tražimo alibi zašto nismo prošli’’, istakao je Tomić.
Prisutne novinare je zanimala situacija sa povređenim kapitenom Brankom Lazićem:
’’Povredu Lazića gledamo iz dana u dan. Ide na bolje i iskreno se nadam da će biti spreman za Kup u Nišu’’, rekao je Tomić, a onda govorio o pojedincima:
’’Svaku utakmicu gledamo da pobedimo. Teško je u nekom trenutku igrati sa tri centra. Igraju oni za koje mislim da treba da igraju. Cirbes će isto pomoći nama kada bude trebalo’’, rekao je trener crveno-belih, a potom dodao:
’’Regland je dao 17 poena i imao sedam asistencija. Uzvratiću pitanjem da li treba bolje da igra? Možda u nekim trenucima treba brže da se oslobađa lopte, ali je bio dobar. Ne treba zaboraviti da od septembra do danas je pomogao mnogo tima. Ako postoji utakmica gde nije odigrao dobro, moramo da ga podržimo. To je period od šest meseci. Ne može da odigra dobro konstantno, možda je imao pad u igri, ali podići će se i danas je odigrao veoma dobro’’, istakao je Tomić.
U trećoj deonici Stratos Perperoglu se požalio na bol u leđima…
’’Perperoglu se požalio na bol u leđima i nadam se da nije ništa ozbiljno. Sutra će ići na kontrolu, postoji mali problem, ali ćemo nakon nalaza znati. Filip Čović je bio bolestan, Marko Kešelj isto, kao u ostalom i ja, ali sam se vratio’’ , rekao je strateg crveno-belih, a onda i sumirao:
”Za nas je bilo bitno da dobijemo utakmicu. Bitno je za nas, za nastavak sezone, ABA ligu i Kup u Nišu. Nenadić i Davidovac su odigrali dobro, ali je to samo jedna utakmica i mora da se nastavi. Ne kažem da se daje 16, 15 poena, ali da se igra istim intenzitetom u odbrani’’, zaključio je i Milan Tomić.