Pioniri Crvene zvezde osvojili Mini kup!

Pioniri Crvene zvezde mts savladali su Partizan rezultatom 73:72 i osvojili Mini Kup. Na taj način crveno-beli pioniri su napravili najbolju moguću uvertiru za finale Kupa Radivoja Koraća.

Pioniri Crvene zvezde mts osvojili su Mini kup! Crveno-beli pioniri savladali su ekipu Partizana rezultatom 73:72 u meču sa mnogo preokreta. Ipak, kada je karakter bio na ispitu, izabranici trenera Pavlovića nisu zakazali. Odigrali su čvrsto u odsudnim momentima i zahvaljujući dobroj odbrani osvojili trofej.
Brilijrao je plejmejker Vladimir Pavlović koji je meč završio sa 26 poena, osam asistencija i šest skokova što mu je donelo indeks korisnosti 32.
Utakmica je bila puna uspona i padova. Partizanu je pripao početak, ali se Crvena zvezda zahvaljujući velikoj borbenosti vratila u igru. Već krajem prvog perioda trojka Malavražića donela je potpuni rezultatski egal – 25:25.
U drugom kvartalu Zvezda je odigrala fenomenalno u odbrani i rival je uspeo da postigne svega šest poena. U trećem periodu nije bilo mnogo razlike. Pavlović je diktirao ritam, a nakon poena Malavražića izabranici trenera Pavlovića su stekli plus od 20 poena – 31:51.
Međutim, Partizan je uspeo da se vrati u igru iskoristivši malo opuštanje u redovima crveno-belih. Raspoložen je bio Milijašević, ali je na kraju Zvezdina odbrana donela prevagu. U dramatičnoj završnici Crvena zvezda je bila bolja i na kraju zasluženo trijumfovala rezultatom 73:72 (25:25, 19:6, 16:13, 13:28).
Crvena zvezda mts: Todorović, M. Andrić, Radaković 9, Kostić, Savić 3 (6sk), Pavlović 26 (8as, 6sk), Milošević 4, Gačić 6 (4sk), Dabić, Matić 12 (7sk), Malavražić 11 (5sk), L. Andrić 2.