Crvena zvezda mts dočekuje Partizan NIS

U nedelju od 18 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić” igra se drugi ovosezonski duel Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli domaćini u utakmici 20.kola ABA lige jtd, O meču govore trener Milan Tomić, Dejan Davidovac i KC Rivers.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Partizana NIS u utakmici 20.kola ABA lige jtd.

Meč koji će obeležiti otvara ovu rundu takmičenja, igra se u dvorani „Aleksandar Nikolić” od 18 časova

Ovo je drugi susret gradskih rivala posle novembarske utakmice ABA lige (9.kolo) u kojoj su crveno-beli kao gosti bez svojih navijača, slavili rezultatom 77:71.
Pred ovaj meč ekipa Crvene zvezde mts zauzima prvo mesto na tabeli sa skorom 18-1 i obezbeđenim prvim mestom pred plej of, a trener Milan Tomić može da računa na sve raspoložive snage:
Milan Tomić, trener KK Crvena zvezda mts: „Derbi je kao što sam uvek govorio specifična utakmica, utakmica o kojoj se priča danima pre nego što počne. Mi znamo koji je naš cilj u ovom meču, znamo koliko je ova utakmica važna i za naše navijače i za nas. Kod nas nema kalkulacija, ni 0,0000 posto! Prvi smo na tabeli, obezbedili smo prednost domaćeg terena pred plej of, za to smo se borili od oktobra meseca, ali ćemo se boriti na ovoj utakmici kao ništa nismo osigurali ili obezbedili. Sigurno da je potrebno da u nedelju odigramo borbeno,čvrsto, ali sa puno pameti, u oba pravca, imaćemo halu u kojoj će bit naši navijači, i želimo da iskoristimo tu ogromnu energiju sa tribina, ali moramo da je iskoristimo pametno, i da budemo skoncentrisani na stvari koje smo se dogovorili pre utakmice. Bićemo kompletni, pauza nam je dobro došla, tu je i KC Rivers koji se imao vremena i dobro se uklopio u hemiju ekipe. Na dobrom smo putu da spremni dočekamo nedeljni derbi meč” rekao je trener crveno-belih.
Dejan Davidovac, KK Crvena zvezda mts: “Svaki derbi je priča za sebe, sada smo maksimalno posvećeni ABA ligi i onome što nas čeka u regionalnom takmičenju. Odmorni smo, dobro smo iskoristili pauzu, zdravi, kompletni i spremni, željno iščekujemo novi derbi. Nismo pod velikim pritiskom, jer smo matematički osigurali prvo mesto u ligaškom delu, ali to ne znači da nećemo izaći na teren da damo sve kako bi dobili ovu utakmicu. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacija, naše je da odigramo snažno, pametno, da koristimo energiju i atmosferu koju znaju samo naši navijači da naprave. Idemo korak po korak…svesni smo da sve što sledi najviše zavisi od nas
” rekao je Davidovac.
KC Rivers će biti debitant u ovoj utakmici, ali će biti u prilici da iskoristi ogromno iskustvo koje je stekao igrajući velike utakmice u Španiji kao član Reala, ili u Grčkoj gde je takođe bio akter atinskog derbija:
“Treba da uđemo u utakmicu bez ikakvih razmišljanja da li ćemo pobediti ili ne, bez ikakvih kalkulacija. Važno je da uđemo čvrsto u utakmicu, i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, tako je svuda, ali navijači Crvene zvezde pred kojima sam igrao i ranije, su efinitivno naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatno motivaciju’’, rekao je Rivers.
Ovo će biti 37.duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda mts je zabeležila 17 pobeda.
KK Crvena zvezda još jednom poziva sve navijače kluba da sportski bodre naš tim, i atnosferom koju samo crveno-beli znaju da naprave, pomognu ekipi da dođe do pobede. Kapije dvorane otvaraju se u 16.30 časova, kontrole će biti pojačane, jer je utakmica 20.kola ABA lige proglašena utakmicom “povišenog rizika” nakon sastanka sa predstavnicima MUP RS i svih službi koje su uključene u organizaciju ove utakmice.
Interesovanje navijača Crvene zvezde za ovaj meč je veliko, a klub još jednom podseća, da kao i do sada, za susret ova dva kluba, KARATA U SLOBODNOJ PRODAJI NEMA, i to na bazi reciprociteta.
Utakmica Crvena zvezda mts – Partizan NIS igra se u nedelju od 18 časova.