Crveno-beli rutinski kroz Zadar

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili Zadar kao gosti 87:69 i stigli do 20.pobede u regularnom delu sezone.Reglend najefikasniji sa 15 poena, svi igrači crveno-belih se upisali u listu strelaca. U poslednjem kolu protivnik Mega.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar u Dvorani Krešimir Ćosić rezultatom 87:69 (19:15, 18:16, 35:17, 15:21), i tako stigli do 20.pobede u sezoni.
Crveno-beli su odigrali dobru utakmicu u kojoj je samo uvodnih 7-8 minuta viđena tvrđa igra, ali je nakon trojke Filipa Čovića za 15-15, ostatak utakmice u potpunosti protekao u znaku Crvene zvezde.
Najefikasniji u ekipi crveno-belih bio je Regland sa 15 poena, a u istu strelaca upisali su se svi igrači koji su prijavljeni u prtokolu.
nakon tvrdog prvog poluvremena i ostvarili dvadesetu pobedu u ABA ligi.
Od početka druge deonice, uz dobre episode Berona I Odža, Crvena zvezda je počela rezultatski da se “odlepljuje” iako se na odmor otišlo rezultatom 36:31.
Pobednik je rešen već u prva tri minuta treće deonice. Crveno-beli su napravili veliku seriju, stigli do dvocifrene prednosti koju su uvećavali kako se utakmica bližila kraju. Treća deonica završena je rezultatom 35:17 za Crvenu zvezdu…

Trener Milan Tomić ukazao je šansu svim igračima (u Beogradu ostali Perperoglu, Radanov, Nenadić I Kešelj) i svi su se upisali u listu strelaca uključujući i KC Riversa koji je meč završio sa 9 poena.

Milan Tomić, trener Crvene zvezde mts:
„Zasluženo smo dobili ovu utakmicu, iako smo se prve dve četvrtine dosta mučili. U trećoj četvrtini odigrali smo puno agresivnije u napadu sa puno tranzicije, i tu smo na neki način rešili utakmicu. Znam da smo i pre ovog susreta ostvarili svoj cilj i da smo prvi na tabeli, ali do kraja sezone moramo da odigramo kao Crvena zvezda, ozbiljno do samog kraja.”
Crvena zvezda mts: Regland 15+5as, Čović 3, Davidovac 6, Lazić 5, Faje 3,Beron 10, Dobrić 3,Ristić 2, Simanić 10, Rivers 10, Cirbes 9, Odžo 11+6sk.
Crveno-beli su timski imali 38 skokova (26+12), 13 timskih asistencija, šut za dva 40-22 i šut za tri 30-12.
U poslednjem kolu regularnog dela ABA lige, Crvena zvezda mts dočekuje ekipu Igokee.