Tomić i Davidovac: Energija sa tribina i koncentracija na terenu

Na konferenciji za medije pre početka finalne serije plejofa ABA lige govorili su trener Crvene zvezde mts Milan Tomić i prvotimac Dejan Davidovac.

Košarkaši Crvene zvezde mts u petak od 19 časova započinju borbu za trofej ABA lige. Ulog je veliki, a rival veoma iskusan sastav Budućnosti. Međutim, partije u regularnom delu sezone i fantastičan učinak od 21-1 dovoljno daje razloga za optimizam. On je još veći ako pogledamo poslednju odigranu utakmicu crveno-belih i veličanstvenu pobedu u ’’majstorici’’ polufinala protiv Partizana.
Tada, baš kao i što će biti sutra, veliki faktor bili su navijači. Ovim putem ističemo da su sve karte rasprodate pa je jasno da će Crvena zvezda ponovo imati fenomenalnu podršku.
KK Crvena zvezda mts ovim putem apeluje na sve navijače da dođu ranije. Kapije dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ otvaraju se dva sata pre početka, odnosno od 17 časova. Kontrole prilasku hali, kao i na samim ulazima biće veoma rigorozne. Još jednom podsećamo da prema propozicijama ABA lige, odnosno članu 41.3 ulazak gostujućim navijačima, bilo to organizovano ili samoinicijativno, neće biti omogućen.

Podršku navijača potencirao je i Dejan Davidovac, prvotimac Crvene zvezde mts koji je govorio o finalnoj plejof seriji ABA lige:

’’Očekuje nas jedna izuzetno teška serija protiv ekipe Budućnosti koja je evroligaška ekipa. Imaju izvanredne pojedince i tokom ove sezone su imali dosta oscilacija, ali su došli do finala ABA lige što je verovatno i bio njihov cilj. Imali smo pet, šest dana da se spremimo. Dočekujemo ih spremni na našem terenu, pred našim navijačima. Zato smo se borili i uz njihovu pomoć daćemo sve od sebe’’, istakao je u uvodnom izlaganju prvotimac Crvene zvezde mts.
Na pitanje da uporedi ovu seriju sa prošlogodišnju seriju sa ovom, Davidovac je rekao:

’’Mislim da serija neće biti ista. Mislim da nam je potrebno da budemo koncentrisani tokom čitave utakmice. Želje, volje i energije mislim da nam neće nedostajete jer igramo pred našim navijačima, potrebna je koncentracija…’’

’’… i disciplina’’, dodao je Tomić.
Novinari su upitali Davidovca i da prokomentariše sa ove distance seriju protiv Partizana:
 ’’Odigrali smo dosta utakmica na jednu loptu sa Partizanom, a poslednju smo odigrali sjajno. Imali smo neke greške, što nije toliko loše jer zaista mislimo da možemo još bolje’’, istakao je Davidovac.
Trener Crvene zvezde mts istakao je u prvi plan iskustvo rivala, o čemu dovoljno govori i samo pogled na roster Budućnosti koji je pun prekaljenih asova sa NBA i evroligaškim iskustvom.
’’Igramo protiv iskusne ekipe. Sigurno da imaju i iskustvo i kvalitet. Mi smo spremni za ovu finalnu seriju i što je najbitnije je da smo ušli u finale, ali tu naš posao nije završen. Posao će biti završen kada uzmemo ABA ligu jer kako sam već govorio Zvezdino mesto je da bude u Evroligi’’, zastao je Tomić, a onda dodao:
’’Veoma sam radostan što su karte rasprodate i što će biti ponovo puna hala. Za to smo se borili cele sezone, uvek kažem da su oni naš šesti igrač i očekujem da nam pomognu da dođemo do prve pobede sutra’’, rekao je strateg crveno-belih.
Pitanje koje je usledilo bilo je – koje su prednosti Crvene zvezde:
’’Sigurno da nije vreme da ulazimo u košarkaške i trenerske detalje. Moramo da imamo energiju na terenu, koncentraciju i disciplinu. To će nam biti najveća prednost ako ostvarimo ta tri cilja’’, rekao je trener Crvene zvezde.
Jedan od prisutnih novinara pitao je Tomića da prokomentariše pozitivne komentare o igrama Filipa Čovića koje su došle od trenera Budućnosti Jasmina Repeše i to uz konstataciju da su igre plejmejkera crveno-belih pomalo neočekivane:
’’Kažete neočekivano. Mislim da nije. On je odigrao fenomenalno tokom čitave sezone. Ne znam šta da vam odgovorim… Gledam Crvenu zvezdu kao tim i samo tako možemo da dobijamo utakmice i osvojimo ABA ligu’’, rekao je Tomić.

Naredno pitanje bilo je o učinku Nemanje Gordića u poslednjih nekoliko nedelja.

’’ Gordić je jedan od igrača koji zna da igra ovakve utakmice i ima iskustvo i kvalitet. Ali, nije samo on. To je tim koji ima igrače iz NBA lige, Evrolige… I individualno i timski je potrebno zaustaviti ih’’, rekao je Tomić.
A, ko je favorit?
’’To ste pitali i u prošlosti. Ne živim u prošlosti, a to što smo mi dobili Budućnost tri puta je zamka. Oni imaju drugog trenera, drugačiji su tim… Ko je favorit? Mi imamo domaći teren, treba da se borimo da ga sačuvamo i da na kraju sačuvamo domaći teren. Svakako, bolje kada se pobeđuje nego kada se gubi’’, rekao je strateg crveno-belih.
Zdravstveno stranje Džoa Reglanda?
’’Njegov oporavak ide na bolje. Neće igrati protiv Budućnosti sutra, a pokušaćemo sve da uradimo da bude spreman za sledeću utakmicu. Kada će to biti ne mogu da kažem u ovom trenutku. Svi ostali u timu su zdravi i nemamo nikakvih problema’’, zaključio je Milan Tomić.