Rapsodija crveno-belih i u drugom činu finala

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su veoma ubedljivu pobedu u drugoj utakmici finala plejofa ABA lige. Crveno-beli su u prepunoj dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ savladali Budućnost rezultatom 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15).

Još jedno fenomenalno izdanje košarkaša Crvene zvezde mts viđeno je u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Crveno-beli su u drugoj utakmici finala ABA lige savladali Budućnost veoma ubedljivo. ’’Stotka’’ na semaforu viđena je na više od četiri minuta pre kraja kada je Boriša Simanić pogodio trojku. Razlika je išla i na plus 40. Zaista, viđena je prava rapsodija u crveno-belom pa su fenomenalni navijači imali još jednom priliku da uživaju. Izabranici Milana Tomića uzvratili su im na najlepši mogući način za veliku energiju koja je 80 minuta u petak i nedelju stizala sa tribina bez prestanka.

Na kraju, rezultat je bio neverovatnih 107:69. Sada je poznato da će crveno-beli nakon dve veoma ubedljive pobede putovati u Podgoricu sa 2-0. U sredu se nastavlja plejof, a meč će se igrati u Morači.

Početak utakmice obeležila je igra u mini-serijama. Budućnost je povela 4:0, a onda crveno-beli preko Davidovca i Odža uzvratili serijom 8:0, zatim su gosti istom merom uzvratili i poveli 8:12. Sjajna dva poteza Majka Cirbesa, asistencija za zakucavanje Fajea, a potom i poeni iz reketa doneli su izjednačenje Zvezdi. U nastavku se igralo u egalu, a Filip Čović je diktirao ritam igre crveno-belih. Njegova izvanredna rola bila je najzaslužnija za prednost izabranika Milana Tomića, a nju je začinio Stratos Perperoglu sa pet vezanih poena u poslednjem minutu – 26:19.

Trojka Ognjena Dobrića na početku druge deonice donela je Zvezdi prvo dvocifreno vođstvo, a da je čovek za velike utakmice pokazivalo se još jednom, Stratos Perperoglu je bio nezaustavljiv u tim trenucima i kreirao je novo najveće vođstvo crveno-belih – 36:22 posle samo nešto više od 12 minuta igre.

U napadu su se pitali Čović i Perperoglu, a odbrana je bila jako čvrsta. Nakon još jednog poena Perperoglua Zvezda je imala 17 poena prednosti – 44:27, nakon 15 i po minuta igre.

Budućnost je odgovorila serijom 7:2, ali je Davidovac u pravom trenutku ponovo pogodio za tri poena, a nakon pogodaka Mo Fajea i Majkla Odža sa linije penala Zvezda je došla do novog maksimalnog vođstva 54:34. I to minut pre odlaska na veliki odmor.

Gosti su odgovorili mini-serijom 4:0 i postavili na semafor rezultat 54:38 nakon 20 minuta igre.

Dve trojke Bela na početku treće deonice nisu poremetile crveno-bele koji su nastavili sa odličnom igrom. Odžo je gospodario reketom i čuvao razliku Zvezde, a odbrana sve vreme bila granitna. Nakon mini serije u režiji Beron-Faje crveno-beli su imali najveću razliku na svom kontu – 67:46. Nije prošlo mnogo dok Stratos Perperoglu nije popravio svoj savršen učinak na ovoj utakmici pogodivši novu trojku za 73:49.

Do kraja deonice Zvezda je zadržala visoko vođstvo i na odmor otišla sa 22 poena prednosti – 76:54.

Dve trojke Kej Si Riversa kreirali su 30 razlike za Zvezdu. Slavlje je uveliko počelo, ali je atmosfera značajno pala u dvorani zbog povrede Stratosa Perperoglua koja je sve zabrinula. Zvezda je nastavila sa timskom igrom i da uveseljava navijače još jednom nestvarnom partijom. Stotku na semafor postavio je Boriša Simanić na više od četiri minuta pre kraja, a nakon trojke Nemanje Nenadića razlika je išla i na plus 40 – 103:63.

Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15)

Crvena zvezda mts: Čović 9 (7as), Perperoglu 17, Davidovac 6 (4as), Lazić, Faje 8 (6sk, 4as), Beron 10, Dobrić 12, Simanić 6, Rivers 16 (6as), Cirbes 8, Odžo 10 (5sk).