Poraz Crvene zvezde, nova prilika u petak

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi u Podgorici u trećem meču finala ABA lige 80:72. Nova prilika za titulu u petak. Najefikasniji kod crveno-belih KC Rivers sa 19 poena. Nesportska atmosfera u dvorani Morača.

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Podgorici od ekipe Budućnosti rezultatom 80:72 u trećem meču  finala plej ofa ABA lige, čime su propustili prvu priliku da osvoje ovogodišnje izdanje regionalnog trakmičenja.
Pred 5000 gledalaca u dvorani „Morača” najefikasniji kod crvenk-belih bio je KC Rivers sa 19 poena, Maik Cirbes i Filip Čović dodali su po 10, Bili Beron 12.
Dva potpuno različita poluvremena, nakon prvog rastrčana i raspucana Crvena zvezda na krilima KC Riversa (19 poena) vodila je u dva navrata sa +12, i otišla na veliki odmor sa +5 (50:45).
Međutim, uz promenu sudijskog kriterijuma u drugom poluvremenu, stao je i napad tima, koji je u trećoj deonici  ubacio samo 8 poena. Upravo u tom periodu domaćin je stigao do preokreta, poveo sa +8 i praktično tu prednost nije ispuštao do kraja.
Utakmica u dvorani „Morača” odigrana je u izuzetno nesportskoj atmosferi u kojoj su vređani igrači, njihove porodice, a članovi uprave pored klupe povređeni tvrdim predmetima, šrafcigerima i pljuvani.
KK Crvena zvezda mts: Čović 10+4as, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić 5, Faje 7, Beron 12, Dobrić 5, Simanić, Rivers 19, Cirbes 10, Odžo 4.
Naredna utakmica igra se u petak u istom terminu od 19 časova u Podgorici.