Uspešno okončan projekat IDEA Play 4 Glory

KK Crvena zvezda mts i njegov partner IDEA uspešno su realizovali veliki projekat IDEA Play 4 Glory koji je za cilj imao da dečaci i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije kroz timski rad nauče da se bore i dođu do uspešnih rezultata.

Veliki projekat KK Crvena zvezda mts IDEA Play 4 Glory doživeo je u nedelju trijumfalni završetak. Na trening sesiji u dvorani ’’Basket Lend’’ 18 dečaka i devojčica iz Specijalne olimpijade Srbije uspešno su savladali sve zadatke koje su im zadali Zvedini treneri, a uz nesebičnu pomoć ambasadora ’’One Team’’ projekta Evrolige Ognjena Dobrića i njegovih saigrača Dušana Ristića i Nemanje Nenadića.  Takođe, u ulozi mentora našle su se i članice osvajača duple krune KKŽ Crvena zvezda Kombank Mina Đorđević i Milica Bojović.

Poslednja trening sesija imala je za cilj da dečaci i devojčice pokažu sve što su naučili kroz prethodne trening sesije i oni su to uradili na najbolji mogući način. Zabava i osmesi ni ovoga puta nisu izostali, a bilo je mesta i za takmičarski program gde su se članovi Specijalne olimpijade Srbije podeljeni u četiri grupe međusobno nademetali. Pobednici su bili svi jer su pokazali da kao jedan veliki tim mogu zajedničkim snagama da dođu do željenog rezultata, a to je i bio cilj projekta IDEA Play 4 Glory:

’’Ovaj projekat je jako važan za osobe sa posebnim potrebama, a prvenstveno za osobe iz Specijalne olimpijade Srbije. Veliko hvala Evroligi i posebna zahvalnost KK Crvena zvezda što su nam pružili veliku podršku. Išli smo na brojne utakmice i razne događaje, a evo i na poslednjem treningu smo radili veoma zanimljiv poligon. Ovaj projekat je veoma značajan za sve nas’’, rekla je sportista Specijalne Olimpijade Srbije Isidora Živković.

Nakon takmičarskog dela i završene trening sesije, košarkaši i košarkašice su uručili slatke paketiće svim učesnicima, koje je pripremio partner projekta IDEA, dok je za osveženje bila zadužena Voda Vivia.

Ognjen Dobrić je neko ko svojim atraktivnim potezima izmamljuje uzdahe iz nedelje u nedelju navijačima Crvene zvezde, a sada se našao u drugačijoj ulozi. Pokazao se kao sjajan mentor i dobar drug, a u tome mu je svakako pomoglo trogodišnje iskustvo ambasadora ’’One Team’’ projekta Evrolige. On je aktivno učestvovao u svim društveno-odgovornim akcijama koje je Crvena zvezda sprovela zajedno sa svojim partnerom Specijalnom olimpijadom Srbije – Learning2Play (Kroz igru učimo), Real Champions, IDEA Finish Line, Win 4 Smile i sada na kraju IDEA Play 4 Glory:

’’Ovo mi je već treća godina da učestvujem u akcijama One Team-a i Crvene zvezde. Veoma mi znači što učestvujem u ovakvim projektima, jer je velika satisfakcija videti osmeh na licima sjajnih devojaka i momaka iz Specijalne olimpijade Srbije. I u buduće ćemo pokušati da ih nasmejemo, zabavimo i da im pomognemo da unaprede košarkaško znanje’’, istakao je Ognjen Dobrić.

Da je ovakav vid treninga i zabave fantastično iskustvo posvedočio je i prvotimac crveno-belih Nemanja Nenadić:

’’Ovo je drugi put da učetvujem aktivno na treningu Specijalne olimpijade u organizaciji Crvene zvezde. To ne smatram kao obavezu, već kao privilegiju i čast da radim sa sjajnim ljudima kakvi su članovi Specijalne olimpijade Srbije. Nadam se da ćemo u budućosti nastaviti da se družimo i da treniramo zajedno’’, rekao je Nemanja Nenadić.

Iako je ovaj projekat okončan, to nije naše zbogom, već samo doviđenja. Sada ćemo svi zajedno napuniti baterije, odmorite se i spremiti se za novu sezonu i nove pobede. Specijalna olimpijada Srbije i Crvena zvezda nastupaju u istom timu i nema sumnje da će tako biti u budućnosti.