Crvena zvezda – Partizan 1:0

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Partizan Nis u prvoj utakmici finala plejofa Superlige Srbije. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ slavili rezultatom 98:94 (30:22, 18:18, 25:28, 25:26).

Kontrolisali su crveno-beli dešavanja na terenu više 35 minuta, bili u konstantnoj prednosti, ali mali pad koncentracije dozvolio je Partizanu povratak u igru. Međutim, kada je već dokazani pobednički karakter došao na ispit, košarkaši Crvene zvezde mts su bili oni pravi. Pogađali su kada je bilo potrebno i na kraju zasluženo slavili rezultatom 98:84.

U završnici su blistali Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić koji su zadržali mirnu ruku i krunisali fenomenalne partije. Davidovac je meč završio sa 20 poena , dok je Dobrić postigao 16. Vredi pomenuti i sjajan meč Filipa Čovića koji je postigao 18 poena uz pet asistencija.

Početak meča potpuno je pripao crveno-belima. U ritmu Bilija Berona Crvena zvezda je povećavala vođstvo. U ranoj fazi meča Amerikanac je imao na svom kontu devet poena, a kada je svu pažnju odbrane rivala preuzeo na sebe usledila je sjajna asistencija za Ristića koji je zakucao za 17:9.

Izabranike Milana Tomića sjajno je služio šut. Beron je postigao dve trojke, isto toliko Dejan Davidovac, a nakon Dobrićeve trojke prednost je bila i dvocifrena – 23:13. Partizan je uzvratio serijom 7:0, međutim pravi odgovor su imali Dobrić i Boriša Simanić koji se upisao u listu strelaca za tri poena. Zvezda je ponovo imala osam poena prednosti i nakon deset minuta igre je sačuvala to vođstvo – 30:22.

Tokom drugog perioda crveno-beli su čuvali vođstvo, iako je Partizan pretio da se potpuno vrati u egal. U nekoliko navrata gosti su prilazili na tri poena zaostatka, ali su po pravilu rešenja tada nalazili Ognjen Dobrić i Boriša Simanić. Sjajna rola Simanića vratila je Zvezdi plus od osam poena u završnici deonice, a nakon nove trojke Dejana Davidovca crveno-beli su ponovo imali dvocifreno vođstvo – 47:36.

Do polovine trećeg perioda crveno-beli su čuvali dvocifreno vođstvo. Međutim, Pejdž je ubacio dve uzastopne trojke, a potom i Veličković poluhorog pa je Partizan prišao na minus tri – 57:54. Ponovo je Dobrić preuzeo stvar u svoje ruke i trojkom udvostručio prednost – 60:54. Ponovo je Partizan prišao na tri poena, a ovog puta je Simanić pogodio trojku iz ugla. Nakon poena Čovića sa linije penala Zvezda je ponovo bila na ’’plus’’ osam – 67:59. Pre kraja trećeg perioda Partizan je smanjio razliku na pet poena – 73:68.

Crveno-beli nikako nisu mogli da prelome meč. Čović je vratio dvocifrenu razliku na nešto više od šest minuta pre kraja, ali se Partizan ponovo vratio i nakon serije Renfroa stekao prvo vođstvo na utakmici na tri i po minuta pre kraja – 83:84. Seriju rivala je prekinuo Davidovac sa linije penala, a razliku uvećao Kej Si Rivers – 88:84.

Sjajni Davidovac postigao je i veoma bitnu trojku za plus pet na minut i po pre kraja – 91:86. Kada je to isto uradio Ognjen Dobrić na minut pre kraja Zvezda je ponovo imala sve u svojim rukama 94:88.

Davidovac je zadržao pribranost i u penal završnici i krunisao svoju sjajnu partiju.

Crvena zvezda mts – Partizan Nis 98:94 (30:22, 18:18, 25:28, 25:26)

Crvena zvezda mts: Čović 18 (5as), Kešelj, Davidovac 20 (5sk), Nenadić, Lazić, Faje, Beron 12 (3as), Dobrić 16, Ristić 4, Simanić 14, Rivers 3, Odžo 4.